Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 65

2019-07-01

01 липня в районній державній адміністрації відбувся семінар для посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо роз'яснення норм законодавства відносно правильності оформлення спадщини.
У ході семінару розглянуті питання:
-правові підстави для вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування;
- порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування.
- посвідчення заповіту.

2019-06-26

26 червня за участю керівництва області та району відбулася урочиста передача ключів від сміттєприбиральної техніки Проходівському та Токарівському сільським головам.
За клопотанням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова до голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної з обласного бюджету були виділені кошти на придбання двох нових сміттєвозів.   

2019-06-26

26 червня під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова в районній державній адміністрації відбулася робоча нарада  щодо підсумків проведеної роботи з переведення мешканців багатоквартирних будинків м Дергачі, смт Солоницівка та смт Мала Данилівка на індивідуальне опалення.

2019-06-24

24 червня в районній державній адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва відбулася розширена апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами.
На початку апаратної наради голова районної державної адміністрації та голова районної ради провели церемонію нагородження державних службовців з нагоди Дня державної служби України та спортсменів за перемогу на чемпіонаті Європи з гирьового спорту серед юніорів та дорослих в м. Штольберг (Німеччина).
В ході апаратної наради були розглянуті питання:
1. Про проведення акції з благоустрою прибережної смуги річки Лопань.
2. Про заходи щодо попередження нещасних випадків на воді у літній період.
3.Про проведення заходів до Дня Конституції України, Дня молоді та загальноміського випускного вечора.
4. Про технічне обслуговування системи газопостачання Дергачівського району.
5. Про хід проведення весняного призову громадян на строкову військову службу.
6. Про роботу Робочої групи зі стратегічного планування розвитку 
Дергачівського субрегіону.

2019-06-24

27 червня о 10.00 відбудеться особистий прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською в районній державній адміністрації.

2019-06-24

25 червня о 15.00 відбудеться виїзний прийом громадян заступником голови районної державної адміністрації Євгеном Жуваком у Козачолопанській селищній раді.


2019-06-24

Шановний Михайло Євгенович!
У день Вашого народження прийміть найщиріші вітання і побажання міцного здоров'я, добробуту і щастя!
Бажаємо, щоб Ваше життя буде насичене гарними подіями, втілюються плани та здійснюються мрії!

 

2019-06-24

Команда Президента України Володимира Зеленського докладе максимум зусиль, щоб у найближчі 3-4 роки Україна увійшла до першої десятки рейтингу Світового банку Doing Business. Про це Глава держави заявив під час форуму «Діалог бізнесу та влади» 20 червня у Києві.
Він також повідомив, що було проведено інвентаризацію президентських указів і скасовано документи, які стримували розвиток економіки.
«Наша команда в Адміністрації Президента не марнує часу. Ми провели повну інвентаризацію указів Президента. Це укази, які втручаються в економіку. І сьогодні вони скасовані», – розповів Глава держави.

2019-06-21

21 червня у місті Дергачі біля обеліску «Вічний вогонь» відбулася урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні за участю керівництва району, представників депутатського корпусу, районних служб, громадськості та молоді.

2019-06-19

За підтримки компанії «Кімонікс Інтернешнл Інк.» з 22 квітня 2019 року розпочала дію програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (далі – КЕУ), що надає грантову підтримку малим та середнім підприємствам та поширюється на всій території України.
КЕУ надає гранти підприємцям, які працюють у нових галузях або галузях, що розвиваються, та мають потенціал для швидкого зростання, створення інвестицій та збільшення зайнятості. Особливу увагу зорієнтовано на роботу в галузях IT-послуг та виробництва меблів.
КЕУ націлена на збільшення обсягів інвестицій в український малий та середній бізнес, збільшення обсягів їх продажу та створення постійних робочих місць для громадян України.
Для отримання грантів необхідно подати заявка. Середній час між подачею заявки та отриманням грантової допомоги становить два місяці. Цей термін може змінюватися в залежності від складності запропонованої діяльності.
Грантові  спеціалісти КЕУ допомагатимуть заявникам зрозуміти процедуру подання заявок в режимі електронного листування. Всі запитання щодо цього запиту заявникам необхідно надсилати на електронну адресу: aps001@CEPUkraine.org.
Кінцевий термін подачі заявок – 29 лютого 2020 року.
З формою концепції грантового проекту можна ознайомитися за посиланням: https://drive.google.com/.../1s8a_gR4htDdLyyQzg6wRhDw7rE9K0r2.
Програма КЕУ надає гранти місцевим приватним підприємцям, неприбутковим та прибутковим неурядовим організаціям, асоціаціям бізнесу, стартапам, малим та середнім підприємствам.
Звертаємо увагу, що державні установи, у тому числі організації з участю державного капіталу, не мають права на отримання зазначеного гранту.
Програма КЕУ планує надати біля 40 грантів на загальну суму приблизно 80 000 000 грн. Очікується, що сума кожної грантової угоди буде від 250 000 грн. до 40 000 000 грн., але кінцева сума залежатиме від заходів в рамках грантової угоди та кінцевих перемовин, отже, може бути нижчою або виходити за межі цього діапазону. Очікується, що тривалість грантових угод в рамках даного конкурсу не перевищуватиме 12 місяців. Типи грантів визначаються в процесі переговорів та залежатимуть від запланованих заходів, а також від типу грантоотримувача - переможця.
На першому етапі заявник повинен надати наступні документи: форму концепції грантового проекту та свідоцтво про державну реєстрацію або витяг/виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
Телефони для довідок: (05763) 2-00-31.

2019-06-19

Консультація Міністра юстиції Павла Петренка
Доброго дня! В мого сина подекуди виникають сутички з його однокласниками. Останнім часом після школи він приходив сумний, інколи навіть із розірваним рюкзаком та у порваній одежі. На мої питання, що сталося, нічого не відповідає, але я впевнена щось відбувається. Припускаю, що моя дитина стала жертвою цькування у школі. Підкажіть, як розпізнати булінг?
Ольга Соколова
Насамперед  зауважу,  що  жодна дитина не може бути об'єктом незаконного посягання на її честь і гідність. Будь-яке насильство над дитиною переслідується законом.

У 2019 року вступили в силу норми закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», який визначає поняття булінгу.
Булінг - це  діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілого.
Які ознаки булінгу?
Типовими ознаками булінгу є:

- систематичність (повторюваність) діяння;
- наявність сторін – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), спостерігачі;
- наслідки у вигляді психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страх, тривога, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого».
Які  є види булінгу?
 Виділяють такі види булінгу:

- фізичний (штовхання, підніжки, зачіпання, бійки, стусани, ляпаси, нанесення тілесних пошкоджень);
- психологічний (принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, міміка обличчя, поширення образливих чуток, ізоляція, ігнорування, погрози, жарти, маніпуляції, шантаж);
- економічний (крадіжки, пошкодження чи знищення одягу та інших особистих речей, вимагання грошей);
- сексуальний (принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, прізвиська та образи сексуального характеру, зйомки у переодягальнях, поширення образливих чуток, сексуальні погрози, жарти);
- кібербулінг (приниження за допомогою мобільних телефонів, Інтернету, інших електронних пристроїв).

2019-06-19

19 червня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів особистий прийом громадян.
До голови районної державної адміністрації звернулися мешканці селищ Слатине, Прудянка та села Черкаська Лозова.
Жителька села Черкаська Лозова звернулася до голови районної державної адміністрації з питання сприяння в організації відкриття трудового архіву Малоданилівської селищної ради.
Мешканець селища Слатине порушив питання надання фінансової підтримки (кредиту) для реконструкції житлового будинку після пожежі.
Житель селища Прудянка звернувся до голови районної державної адміністрації з питання надання роз'яснення порядку зарахування невикористаних коштів житлової субсидії, що обліковуються на облікових записах одержувачів на поточні рахунки одержувачів субсидії.
Костянтин Жидков дав доручення відповідним підрозділам районної державної адміністрації вивчити порушені питання та сприяти в їх вирішенні у межах компетенції та чинного законодавства.

2019-06-18

18 червня в районній державній адміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди Дня дільничного офіцера поліції.
До учасників заходу з вітальними словами звернувся голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков.
За  сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов'язків та з нагоди Дня дільничного офіцера поліції  кращі співробітники Дергачівського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в  Харківській області відзначені Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради.


Подождите...