Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 61

2019-08-23

23 серпня у Дергачівській районній філії  ХОЦЗ відбувся  інформаційний семінар із загальних питань зайнятості, запроваджений у роботу  згідно з рекомендаціями Державної служби зайнятості з 1 липня 2019 року.
Метою семінару стало обговорення питань зайнятості населення та легалізації трудових відносин з найманими працівниками, інформування та ознайомлення шукачів роботи з поняттями «тіньова» зайнятість; обговорення отримання послуг через електронні сервіси служби зайнятості; надання безробітним порад щодо запобігання дискримінації та гендерної нерівності, а також роз'яснення вимог чинного законодавства про працю.
Під час заходу 8 безробітних громадян отримали роз'яснення щодо запровадження інституту кар'єрного радника, який дозволяє забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг із планування кар'єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи, ознайомили шукачів роботи із сучасним комплексом соціальних послуг служби зайнятості; перевагами легальної зайнятості; ризиками нелегальної зайнятості та нелегальної трудової міграції та гендерними аспектами на ринку праці.

2019-08-22

З 27 по 30 серпня 2019 року в Академії фінансового моніторингу за адресою м. Київ, вул. Білоруська, 24, будуть проводитись заходи для суб'єктів, які надають посередницькі послуги у сфері купівлі-продажу нерухомого майна, ріелтерам, агентствам нерухомості, будівельним організаціям та іншим зацікавленим особам.
Для реєстрації необхідно заповнити електронну форму за посиланням (http://finmonitoring.in.ua/onlajn-reyestraciya/).
Телефон для довідок: (044) 594-16-24; (044) 594-16-22.

2019-08-21

21 серпня під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення населенню житлових субсидій, надання пільг та державної соціальної допомоги.
Комісією було розглянуто 29 заяв та прийняті відповідні рішення: призначити субсидію 23 сім'ям; припинити надання раніше призначеної субсидії 5 сім'ям; призначити державну соціальну допомогу 1 малозабезпеченій сім'ї.

2019-08-21

Засідання робочої групи відбулось 21 серпня під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.
Об'єднання (укрупнення) районів відбувається в рамках реформи децентралізації, згідно з концепцією якої будується нова система адміністративно-територіального устрою, що включає також трансформацію районів. Розпочинаючи захід, Михайло Черняк зазначив, що робоча група з підготовки пропозицій щодо об'єднання (укрупнення) районів Харківської області була створена спільним розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради.
«Ми зібралися сьогодні для того, щоб сформувати чітку позицію Харківської області саме щодо бачення укрупнення районів, - звернувся до присутніх Михайло Черняк. – На думку наших фахівців, ті зміни, що на даний момент представлені профільним міністерством, а саме - розподіл Харківської області на 4 райони, не є коректними».

2019-08-20

20 серпня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-проектні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку  сімейних та інших форм виховання наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа і визначення дітей, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію.
Комісією розглянуто питання з приводу придбання двох житлових об′єктів для дитячих будинків сімейного типу. Прийнято рішення схвалити дану пропозицію та направити  документи для отримання субвенції до комісії Харківської обласної державної адміністрації.

2019-08-19

Голова ХОДА фінішувала на 34-му харківському марафоні «Визволення».
10 км Юлія Світлична подолала за 56 хвилин та 33 секунди й на фініші закликала всіх жителів Харківщини долучатися до спортивних подій.
«Коли займаєшся спортом, завжди відчуваєш радість. Особливо, коли назустріч біжать люди, підбадьорюють тебе, це надихає, і ти дійсно перемагаєш себе. Незрівнянна підтримка харків'ян надає сил. Бажаю всім займатися спортом, надихатися, перемагати себе та досягати тих цілей, яких ви прагнете. Зі спортом це обов'язково трапиться», - сказала Юлія Світлична.
Традиційний марафон «Визволення» присвячено Дню Незалежності України та Дню міста Харків. У змаганнях беруть участь любителі та професійні спортсмени. Їм запропоновано на вибір 4 різні дистанції: 3 км, 10 км, 21 км 097 м та повний марафон – 42 км 195 м. Окремий залік відкрито для учасників, що долають дистанції в 3 км та 21 км 097 м на роликових ковзанах. Участь у забігу можуть взяти всі бажаючі. Цього року зібралося близько 3000 любителів бігу. Старшому з учасників – 98 років,  а наймолодшому – близько трьох.

2019-08-19

В Офісі Президента України відбулася зустріч радника Глави держави Михайла Федорова з оціночною місією Європейського Союзу за участі представників DG Connect Європейської комісії. Метою місії є оцінка готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС (EU Digital Single Market – DSM).
«Команда Президента чітко розуміє, що подальше прискорення економічного та соціального розвитку можливе лише за умови цифрових перетворень. Ми хочемо та готові швидко виконати всі умови, щоб стати частиною ініціативи ЄС зі створення єдиного цифрового ринку. Для України це – надпотужні цифрові та економічні перспективи», – підкреслив Михайло Федоров.
Стратегія DSM нині успішно реалізується у Європі. На думку європейських експертів, єдиний цифровий ринок може принести об'єднаній Європі додаткові 415 мільярдів євро щороку й забезпечити створення сотень тисяч робочих місць.

2019-08-19

Один із напрямків активної політики зайнятості населення на ринку праці є громадські роботи, які організовуються місцевими органами влади у співпраці зі службою зайнятості.
Ця форма тимчасової зайнятості має очевидну користь як для самого безробітного – дає можливість покращити власне матеріальне становище, а також пришвидшити процес працевлаштування, так і для роботодавців.
Протягом січня-липня поточного року Дергачівською районною філією Харківського обласного центру зайнятості спільно з сільськими та селищними радами проводиться робота щодо розширення видів громадських робіт. Насамперед це роботи соціального напрямку: надання допомоги соціально вразливим категоріям населення, роботи при проведенні ремонту та реконструкції об'єктів соціальної сфери.
На сьогодні укладено договори на організацію громадських робіт соціального напрямку з Пересічанською, Вільшанською, Козачолопанською, Прудянською, Слатинською  селищними радами, Токарівською та Проходівською сільськими радами.
Слід зазначити, що громадські роботи соціальної спрямованості визначені Державною службою зайнятості пріоритетними видами у 2019 році. Фінансування організації таких робіт здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України, із пріоритетною частиною співфінансування (60% і більше) за кошти Фонду.
Безробітні, які направлені на громадські роботи, виконують роботи на об'єктах соціальної сфери. Завдяки їм на території місцевих рад утримуються у належному стані дитячі та спортивні майданчики, пам'ятники, сквери. Надається допомога людям похилого віку та тимчасово непрацездатним громадянам, які залишились без родинної підтримки.

2019-08-19

19 серпня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини районної державної адміністрації.
Комісією розглянуто 8 питань: розгляд матеріалів суду про надання висновку щодо доцільності визначення місця проживання малолітніх дітей; про доцільність позбавлення батьківських прав громадян у відношенні їх дітей; щодо призначення піклувальника над неповнолітньою дитиною, позбавленою батьківського піклування; щодо продовження терміну перебування малолітньої дитини в сім'ї патронатного вихователя та інші.
За результатами розгляду були ухвалені відповідні рішення.

2019-08-16

Голова ХОДА відзначила, що більшість питань, які винесла на розгляд депутатів облдержадміністрація, стосувалися підготовки області до осінньо-зимового періоду.
Підбиваючи підсумки пленарного засідання XХІ сесії Харківської облради VII скликання, керівниця області відзначила ті рішення, що стосувалися виділення додаткових коштів на реалізацію проєктів у різних сферах життя регіону.
«Була збільшена кількість об'єктів, що потребують ремонту та реконструкції. До переліку додали близько 100 об'єктів, у тому числі сфери ЖКГ. Кошти були виділені для проведення відновлювальних робіт на колекторі в Лозовій; для того, щоб повністю налагодити водопостачання в одному з селищ Шевченківського району тощо. Також виділено кошти, щоб укріпити сферу освіти в Харківській області – завершити ті реконструкції та будівництва, які були розпочаті на початку року. Зокрема, додаткове фінансування виділено для того, щоб ліквідувати наслідки стихії, яка пошкодила покрівлю однієї зі шкіл Близнюківського району», - навела приклади Юлія Світлична.

2019-08-16

Шановна Олена Володимирівна!
Щиро вітаємо Вас з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, злагоди, добробуту. Хай життя буде наповнене успіхами та щирими посмішками рідних і друзів.

2019-08-14

Шановний Андрій Олексійович!
Прийміть щирі вітання та побажання міцного здоров'я, щастя, добробуту та благополуччя, здійснення найзаповітніших мрій! Нехай у Вашому домі завжди панує мир і злагода!

2019-08-14

14 серпня під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення населенню житлових субсидій, надання пільг та державної соціальної допомоги.
Комісією розглянуто 123 заяви та прийняті відповідні рішення: призначити субсидію 110 сім'ям; відмовити у призначенні житлової субсидії 6 сім'ям, призначити державну соціальну допомогу 4 малозабезпеченим сім'ям; відмовити у призначенні державної соціальної допомоги 1 малозабезпеченій сім'ї; надати 2 сім'ям дозвіл реалізувати своє право на пільги.

2019-08-08

Шановна Інна Борисівна!
Прийміть щирі і найкращі побажання з нагоди Вашого Дня народження!
Бажаэмо Вам міцного здоров'я, благополуччя, безмежного людського щастя, сімейного добробуту! Від щирого серця бажаємо успіху у виконанні намічених цілей, підтримки і розуміння з боку колег та близьких людей.
Хай буде щасливою кожна мить Вашого життя!


Подождите...