Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 67

2019-06-11

Фахівці Дергачівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості спільно з Дергачівським бюро правової допомоги провели виїзний захід із використанням мобільного центру зайнятості в смт Мала Данилівка.
Під час заходу було надано послуги профінформаційного та профконсультаційного характеру: про можливість отримання робітничої професії на базі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості; про послуги служби зайнятості та впровадження електронних сервісів, які на сьогодні є однією з найпрогресивніших форм надання соціальних послуг громадянам та роботодавцям з використанням інтернет – технологій; про можливість та переваги служби в Збройних силах України за контрактом.
За інформаційними послугами звернулося понад 50 осіб, серед них: випускники КЗ «Малоданилівський ліцей»,  Харківської державної зооветеринарної академії, безробітні та зайняті люди.
Дергачівська районна філія Харківського обласного центру зайнятості і в подальшому планує організовувати роботу Мобільного профорієнтаційного центру:
13 червня с 10.00 до 15.00 в с Черкаська Лозова,
18 червня с 10.00 до 15.00 в смт Вільшани.

2019-06-11

11 червня службою у справах дітей районної державної адміністрації спільно з районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було проведено позачерговий профілактичний рейд на території Слатинської селищної та  Безруківської сільської рад. Під час рейду було обстежено 4 сім'ї, у яких виховується 10 дітей. За результатами обстеження проведено профілактичні бесіди з батьками та складено відповідні акти.

2019-06-10

12 червня о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян головою районної державної адміністрації Костянтином Жидковим у Полівській сільській раді.

2019-06-10

13 червняо 10.00 відбудеться особистий прийом громадян першим заступником голови районної державної адміністрації Інною Гаплєвською в районній державній адміністрації.

2019-06-10

11 червня о 14.00 відбудеться особистий прийом громадян заступником голови районної державної адміністрації Євгеном Жуваком в районній державній адміністрації.

2019-06-10

10 червня голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков відвідав з робочою поїздкою Безруківську сільську раду та привітав з Днем народження секретаря Безруківської сільської ради Любов Безрук.
Голова районної державної адміністрації ознайомився з ходом робіт щодо встановлення дитячого майданчика та реконструкції дошкільного навчального закладу по вул. Шевченко, 22б в с Безруки.

 

2019-06-10

10 червня відбулося урочисте відкриття сучасного мультимедійного кабінету географії в КЗ Великопроходівський ліцей» за участю голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова, першого заступника міського голови Владислава Кисіля, Проходівського сільського голови Олександра Євчуна, заступника начальника управління - освіти, культури і туризму районної державної адміністрації Катерини Скрипки.
Кабінет облаштований за сучасними вимогами: є мультимедійний проектор з електронною шкільною дошкою; закуплено нові парти, стільці; проведено ремонтні роботи в приміщення. 
Адміністрація, педагогічний колектив, батьки та учні ліцею висловили керівництву району щирі слова вдячності за підтримку у розвитку якісної освіти та комфортних умов навчання.

2019-06-07

Шановна Тетяна Миколаївна!
Прийміть щирі вітання з нагоди Дня народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, благополуччя, щастя, добробуту. Хай життя буде наповнене яскравими подіями, успіхами та щирими посмішками рідних і друзів. 

 

2019-06-07

На наступному тижні заплановане перше експертне обговорення проекту концепції «Держава у смартфоні». Про це повідомив радник Президента України Михайло Федоров після зустрічі з представниками Академії електронного управління Естонії.
«У рамках розробки концепції ми провели першу зустріч із представниками Академії електронного управління Естонії, одним із ключових напрямів роботи якої є цифрова трансформація державного управління. Сьогодні академія, по суті, є всесвітнім центром консалтингу, який надав експертну або проектну допомогу понад 50 країнам світу», – заявив Михайло Федоров.
Він також додав, що естонський досвід вважається одним із найкращих у світі. «Тому дуже важливо, що Естонія вже сьогодні є надійним партнером України у сфері розвитку е-урядування та планує подальше розширення експертної й технічної допомоги у запровадженні системи обміну даними «Трембіта» та модернізації реєстрів», – зазначив радник Президента.
Чергова робоча зустріч запланована вже на початку наступного тижня у Таллінні, де представники естонського уряду представлять найкращі практики та рекомендації до проекту концепції «Держава у смартфоні».

2019-06-07

Дергачівське районне управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області запрошує учнів та вихованців дошкільних навчальних закладів району завітати на екскурсію до пожежно-рятувальних частин Дергачівського району. Особовий склад пожежно-рятувальної частини продемонструює пожежно-рятувальну техніку і бойове спорядження вогнеборців, роз'яснить питання з  безпеки життєдіяльності та популяризації професії рятувальника.
Пожежно-рятувальні підрозділи району:
- м Дергачі, пожежно-рятувальна частина № 53;
- смт Козача Лопань, пожежно-рятувальна частина № 63;
- смт Солоницівка, пожежно-рятувальна частина № 62;
- смт Вільшани, пожежно-рятувальна частина № 64.
Запис на екскурсію та довідки за телефоном – 2-04-19, 3-10-75.
Також, рекомендуємо відвідати Харківську пожежно-технічну виставку, яка працює з понеділка по четвер з 10:00 до 16:00 (з 13:00 до 14:00 обідня перерва) за адресою: м. Харків, вулиця Спортивна, 1. Всі бажаючі матимуть можливість ознайомитись з історією пожежної охорони Харківщини, роботою підрозділів ДСНС сучасності та отримати знання, які допоможуть правильно діяти в екстремальній ситуації.
Запис на екскурсію та довідки за телефоном – (057) 738-23-45.

2019-06-07

07 червня голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична відвідала Дергачівський район, а саме смт Солоницівка та смт Пересічне.
Одними з перших пунктів у програмі робочої поїздки стало ознайомлення з роботою КЗ «Солоницівька гімназія «Перлина»,  КЗ «Солоницівський ліцей №3» та поліклініки смт Солоницівка КЗОЗ РТМО «Дергачівська центральна районна лікарня».
Почесні відзнаки Харківської обласної державної адміністрації отримали найкращі медичні працівники поліклініки смт Солоницівка.
Поліклініка смт Солоницівка КЗОЗ РТМО «Дергачівська центральна районна лікарня», амбулаторія загальної практики-сімейної медицина смт Солоницівка та амбулаторія загальної практики-сімейної медицина  смт Пересічне отримали сертифікати на медичне обладнання.
Голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков та учасники заходу ознайомилися з роботою закладів та оглянули результати проведених ремонтних робіт.

2019-06-06

5 червня у Брюсселі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Віцепрезидентом Європейської комісії, Високим представником ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федерікою Могеріні. Глава держави подякував Федеріці Могеріні за збереження постійної уваги Ради ЄС із закордонних справ до питання підтримки України та безпекової ситуації на сході держави, а також за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та політику невизнання незаконної анексії Криму.
Учасники зустрічі домовилися посилити спільний тиск на РФ з метою звільнення українських моряків та всіх політичних в'язнів. Також обговорили подальші кроки у контексті виконання Мінських домовленостей та підтримки українських громадян, що мешкають на тимчасово окупованій Росією території України.
Крім того, Глава держави поінформував про плани щодо активізації реформ у пріоритетних сферах. Це – боротьба з корупцією, судова реформа, реформа СБУ.

2019-06-06

Шановна Юліє Олександрівно!
Колектив Дергачівської районної державної адміністрації вітає Вас з Днем народження!

Бажаємо Вам миру, злагоди і добробуту.
Нехай життя буде наповнене яскравими подіями та щирими посмішками рідних і друзів. 

 

2019-06-06

Шановні працівники засобів масової інформації!
Щиро вітаю Вас з професійним святом – Дня журналіста!
Дякую Вам за професіоналізм, самовіддану роботу та відповідальність. Нехай поповнюється чисельність вдячної вам аудиторії, фахова майстерність та наполегливість забезпечують творче зростання, а натхнення та удача ніколи не зраджують у підкоренні нових вершин на ниві журналістики!
Бажаю вам міцного здоров'я, щастя, сімейного благополуччя, цікавих тем, якісних матеріалів.
Голова районної державної адміністрації            Костянтин Жидков

2019-06-06

06 червня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання районної комісії з питань звільнення громадян від плати за соціальне обслуговування в територіальному центрі соціального обслуговування Дергачівської районної ради «Берегиня».
Комісією було розглянуто 4 заяви, за результатами прийняті відповідні рішення.


Подождите...