Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 86

2019-01-29

Про це під час брифінгу 29 січня повідомив начальник Управління охорони здоров'я ХОДА Богдан Федак.
За його інформацією, минулого року на кір захворіло 627 людей (приблизно порівну – дітей та дорослих). Цього року лише за січень зафіксували 281 випадок (119 дітей, 162 дорослих).
«Захворюваність на кір серед дорослих зростає. На жаль, кір є дуже контагіозною хворобою. Дійсно, і раніше хворіли на кір. Але не було такої великої кількості випадків. Традиційно найбільша захворюваність на кір завжди спостерігалася на Західній Україні. Так, якщо минулого року на Харківщині було 627 випадків кору, то на Львівщині - 11800.  Також хочу сказати, що левова частина дорослих, які захворіли на кір цього року, це ті, хто відпочивав на Західній Україні», - розповів Богдан Федак.

2019-01-28

Шановна Тетяна Володимирівна!
Вітаємо Вас з Днем народження!
Прийміть найщиріші побажання міцного здоров'я, особистого щастя, невичерпної енергії і наснаги у всіх ваших добрих справах.

2019-01-28

25 січня за ініціативи Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА проведено робочу нараду.
У заході взяли участь посадові особи штабу зони територіальної оборони, районних (міських) військових комісаріатів Харківської області, офіцери управління окремої бригади та окремих батальйонів територіальної оборони та фахівці районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення.
На початку зустрічі військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін вручив нагороду начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ директору Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олексію Максимову.

2019-01-28

Президент Петро Порошенко наголошує, що саме завдяки реформі в галузі освіти та реалізації програми впровадження інклюзивної освіти в Україні нині вже більше 14 тисяч українських дітлахів з особливими освітніми потребами можуть відвідувати дитячі садочки та загальноосвітні навчальні заклади разом з іншими дітьми.
Глава держави нагадав, що йдеться про дітей для яких раніше був повністю недоступним шкільний простір, навчання і зростання у колі однолітків. «Така штучна ізоляція. Уявіть собі дитина була змушена проводити своє життя у чотирьох стінах. Це мало дуже важкі наслідки і для дітей, і для їхніх родин. А вже зараз ми можемо говорити, що більше 14 тисяч дітей з особливими потребами, що сьогодні навчаються у садочках і школах – це є наші юні співгромадяни, яких уберегли від страждань, від життєвих трагедій», - підкреслив він.

2019-01-28

28 січня в районній державній адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Костянтина Жидкова за участю голови районної ради  Геннадія Лазарєва відбулася розширена апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами.
На початку апаратної наради Костянтин Жидков, Геннадій Лазарєв,  військовий комісар райвійськкомату Володимир Тріщенко вручили Солоницівському селищному голові Василю Шабатьку, Вільшанському селищному голові Андрію Литвинову, Протопопівському сільському голові Михайлу Бердецькому Грамоту Харківського обласного військового комісаріату за професійне виконання обов'язків під час проведення осіннього призову  на строкову військову службу, особистий внесок в загальну справу зміцнення обороноздатності Української Держави.

2019-01-28

01 лютого о 10.00 відбудеться виїзний прийом громадян заступником голови районної державної адміністрації Антоном Козлоковим у Малоданилівській селищній раді.

2019-01-28

28 січня Степан Полторак перебуває на Харківщині з робочою поїздкою.
Разом з першим заступником голови ХОДА Марком Беккером Міністр оборони України 28 січня відвідав ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова» та ДП «Завод імені В.О. Малишева», які входять до складу ДК «Укроборонпром».
Перебуваючи на підприємствах, міністр зазначив, що державне оборонне замовлення у 2018 році підприємствами Харківщини виконано.
«Що ми бачимо сьогодні? Державне оборонне замовлення у 2018 році виконано. І впевнений, що жодних проблем з виконанням державного оборонного замовлення на 2019 рік у нас не буде, - сказав Степан Полторак. - Є велика різниця між організацією роботи з випуску, а також якістю продукції у 2014 році і сьогодні».

2019-01-25

У публікаціях МОЗ покроково розглядатиме, як мають реалізуватися права пацієнтів, як запобігати їх порушенням і як себе захистити.
Права пацієнтів закріплені у найвищих законах країни: Конституції України, Законі України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» та Цивільному кодексі України.
Пацієнт має право:
- на медичні профілактичні заходи;
- на доступність у галузі охорони здоров'я;
- на згоду на медичне втручання та право на відмову від медичного втручання;
- на свободу вибору в галузі охорони здоров'я, а саме: право на вільний вибір лікаря, право на заміну лікаря, право на вибір методів лікування відповідно до рекомендацій лікаря, право на вибір закладу охорони здоров'я, право на лікування за кордоном у разі неможливості надання такої допомоги у закладах охорони здоров'я України;
- на медичну таємницю;
- на якісну медичну допомогу;
- на безпечну медичну допомогу;
- на інновації, зокрема - право на медико-біологічний експеримент, репродуктивні технології, донорство, право на корекцію (зміну) статі;
- на попередження про можливість страждань і болю;
- на індивідуальний підхід до лікування;
- на оскарження неправомірних рішень і дій працівників, закладів та органів охорони здоров'я;
- на відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю;
- на життя та на повагу до гідності при наданні медичної допомоги;
- захист від будь-яких незаконних форм дискримінації, пов'язаних зі станом здоров'я.

2019-01-25

Захід відбудеться з 14 по 19 квітня у місті Братислава.
Семінар «Сучасні технології соціальної роботи в різних сферах життя» організовано у співпраці зі Східноєвропейським агентством розвитку (EEDA) за підтримки Посольства Словацької республіки в Україні.
«Метою семінару є ознайомлення з міжнародними системами і моделями надання соціальних послуг, сучасними технологіями соціальної роботи в різних сферах життєдіяльності , ефективним міжнародним досвідом застосування сучасних технологій у професійній діяльності соціальних працівників», - розповіли організатори заходу.
До участі у семінарі запрошуються представники центрів соціальних служб для дітей, молоді, спорту та органів соціального захисту населення сільських, селищних, міських рад, об'єднаних територіальних громад, служб у справах дітей, системи освіти і охорони здоров'я тощо.
Витрати на проїзд, проживання та харчування передбачаються за рахунок учасників семінару.
За більш детальною інформацією та для реєстрації звертатися до організаторів за телефонами: (044) 453-73-43, (067) 449-13-41, (050) 334-40-92, (050) 311-32-80.

2019-01-25

Шановна Тетяна Михайлівна!
Щиро вітаємо Вас з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, злагоди, добробуту та гарного настрою.

2019-01-25

Участь у селекторній нараді, що відбулась 25 січня, взяв заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.
Захід провели за підсумками наради при Мінрегіоні щодо плану розвитку сфери надання адміністративних та інших публічних послуг. На цій нараді, зокрема, обговорювалася  участь областей України в Програмі Європейського союзу «U-LEAD з Європою», головним завданням якої є покращення якості надання адміністративних послуг населенню.
Упродовж 2018 року на території України провели 2 раунди цієї програми. Участь у першому взяли громади з усієї України, зокрема - Старовірівська ОТГ та місто Мерефа Харківської області. У рамках раунду проводили навчання для персоналу ЦНАПів, а самі центри забезпечували офісною технікою та меблями. У другому раунді взяла участь громада міста Первомайський Харківської області.

2019-01-25

Під час заходу 24 січня підбили підсумки роботи відомства в 2018 році та обговорили стан протидії злочинності, антитерористичної та антидиверсійної роботи в регіоні.
Голова ХОДА акцентувала увагу правоохоронців на питаннях протидії диверсійним та терористичним проявам.
«Прошу Національну поліцію, Службу безпеки у взаємодії з прокуратурою Харківської області особливу увагу приділити саме цьому питанню. Ми розуміємо з вами, що кожна дата, подія та кожен процес, що відбувається на території України або області, можуть бути використані для того, щоб дестабілізувати ситуацію. Ми не повинні піддаватися тому спокою, який у нас є. Ми розуміємо з вами, як ніхто, що безпека та спокій дуже крихкі. Усі наші зусилля повинні бути зосереджені на тому, щоб не допустити якихось проявів дестабілізації на території Харківської області», - наголосила Юлія Світлична.
Вона також відзначила, що окрему увагу правоохоронці мають приділяти безпеці та охороні критичної й економічної інфраструктури на території області.

2019-01-24

23 січня в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення населенню житлових субсидій, надання пільг та державної соціальної допомоги.
Комісією було розглянуто 108 заяв та прийняті відповідні рішення: 82 сім'ям надано житлову субсидію; відмовити в житловій субсидії 17 сім'ям; 7 заяв не потребували винесення рішення комісії; відмовлено 1 сім'ї у призначенні «державної соціальної допомоги як малозабезпеченій сім'ї»; 1 сім'ї надано дозвіл реалізовувати право на пільги по сплаті за житлово-комунальні послуги.

2019-01-24

24 січня в смт Солоницівка відбулося урочисте відкриття гуртожитку після реконструкції для співробітників державної установи «Дергачівська виправна колонія (№109)».
В урочистих заходах взяли участь Міністр юстиції України Павло Петренко, голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, заступник голови райдержадміністрації Євген Жувак, Солоницівський селищний голова Василь Шабатько.


Подождите...