Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 43

2020-02-11

Жодну лікарню чи амбулаторію не закриватимуть у рамках реформування системи охорони здоров'я – запевнив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
«Це принципова позиція голови ХОДА Олексія Кучера та обласної адміністрації в цілому. Більш того, законодавство України, зокрема, 49-та стаття Конституції не дозволяє закривати медичні заклади та позбавляти громадян можливості отримувати відповідні послуги», - підкреслив заступник керівника області у ході брифінгу 11 лютого.

2020-02-10

Вітаємо з Днем народження Олега Володимировича Гуру – Слатинського селищного голову
Шановний Олег Володимирович!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, життєвих гараздів та добробуту.

2020-02-10

Наразі Міністерство охорони здоров'я та Національна служба здоров'я спільно з регіонами працюють над своєчасним запуском реформи.
«Для повноцінного старту другої ланки медичної реформи до 31 січня всі області мали забезпечити автономізацію та комп'ютеризацію медустанов у себе в областях. Лікарні мають бути оснащені необхідним обладнанням, лікарськими засобами, мати лікарів відповідної кваліфікації та рівня практики. Це має бути зроблено до 1 квітня», - сказав Олексій Гончарук.
Він додав, що якщо медичний заклад не відповідатиме вимогам, то НСЗУ не укладатиме договір з таким закладом - отже лікарня не отримає фінансування. У такому випадку гроші на утримання медзакладу буде виділяти місцева влада.
Що містить Програма медичних гарантій? 
У 2020 році впроваджується гарантований пакет медичних послуг, він включає:

- первинну допомогу;
- екстрену,
- амбулаторно-поліклінічну - це послуги профільного лікаря, до якого направив сімейний лікар;
- стаціонарну;
- паліативну медичну допомогу - обслуговування невиліковних хворих (знеболення, допомога родинам пацієнтів, підтримка життєдіяльності, догляд за пацієнтом);
- медичну реабілітацію;
- медична допомога у зв'язку з пологами;
- реімбурсація лікарських засобів («Доступні ліки»).
«Усі послуги з гарантованого медичного пакета будуть повністю безоплатними для українців, вони вже заплатили за медичну допомогу зі своїх податків», - додають на Урядовому порталі.

2020-02-10

Про це повідомляють на офіційному сайті Глави держави.Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності» № 473-ІХ, який Верховна Рада України схвалила 16 січня 2020 року.

2020-02-07

Це Володимир Зеленський наголосив під час презентації проєкту 6 лютого.
«Під час президентської кампанії я говорив, що і я, і вся наша команда мріємо про державу «у смартфоні». Що мрію кардинально змінити формат відносин між державою і громадянином країни. Держава має бути для людини просто сервісом. Зручним та, найголовніше, – простим і зрозумілим», – сказав Президент.
Володимир Зеленський зазначив, що завдяки мобільному додатку «Дія», який відсьогодні доступний в Apple Store та Google Play, дев'ять мільйонів українців можуть користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні.

2020-02-07

Вітаємо з Днем народження Григорія Андрійовича Скляренка – начальника Дергачівського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Харківській області
Шановний Григорій Андрійович!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, благополуччя, невичерпної енергії та успіхів.
Нехай мрії втілюються у життя.

2020-02-07

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2016  № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну» та з метою забезпечення доступності лікарських засобів на території Дергачівського району, Дергачівська районна державна адміністрація повідомляє про визначення суб'єктів господарювання, які будуть здійснювати відпуск препаратів інсуліну на підставі виписаних рецептів.
Умови: аптечні заклади повинні бути розташовані на території Дергачівського району та мати розширену мережу аптек, мати ліцензію на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, бути готовими працювати в борг з відстроченням терміну платежу, щоденного контролю виконання договору, а також ціни на препарати інсуліну повинні бути в межах референтних.
Перелік документів, які необхідно подати:
– лист-пропозиція про бажання укласти договір про відшкодування вартості препаратів інсуліну хворим на цукровий діабет;
– підписаний договір в 2 екземплярах;
– ліцензія; – виписка з ЄДР;
– перелік інсулінів, які підлягають відшкодуванню, із зазначенням ціни в межах референтних цін станом на 01.01.2020 р. Перевага буде надаватися тим суб'єктам господарювання, які відповідатимуть вищеназваним вимогам та запропонують найнижчі ціни.
Документи подавати до 21.02.2020 року за адресою: м. Дергачі, майдан Перемоги, 5 А, Харківська область, Дергачівська районна державна адміністрація.

2020-02-07

Відтепер онлайн-курси, вебінари, дистанційні програми від Центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та інша цікава інформація буде доступна на порталі для всіх, хто шукає роботу, прагне удосконалити свої навички або започаткувати бізнес.
Більша частина матеріалів буде доступна у відеоформаті.
Зручний інтерфейс забезпечить швидкий пошук у розділах: «Для роботодавців», «Для шукачів», «Для працівників державної служби зайнятості».
Посилання на освітній портал державної служби зайнятості: http://skills.dcz.gov.ua/

2020-02-07

Наскільки регіони готові в разі необхідності запобігти розповсюдженню китайського коронавірусу, обговорювали 7 лютого під час селекторної наради під головуванням Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.
Як розповів голова ХОДА Олексій Кучер, Харківська область забезпечена усім необхідним для виявлення та лікування хворих на коронавірус 2019-нCoV.

2020-02-07

Навчальний семінар-практикум, присвячений цій темі, відбувся в ХОДА 7 лютого.
У заході взяли участь представники депутатського корпусу, міські голови міст обласного значення, керівники сіл та селищ, а також представники місцевих рад, які опікуються питаннями проведення виборів.

2020-02-07

Змагання відбулись з 30 січня по 6 лютого в Івано-Франківську, про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.
Участь у чемпіонаті взяли близько ста спортсменів з різних областей України, які розіграли медалі в класичній, швидкій та блискавичній грі в трьох вікових категоріях: молодь (1994 р.н. і молодші), кадети (2004 р.н. і молодші) та юні надії (2010 р.н. і молодші).

2020-02-05

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, проїзд дорогами державного значення в регіоні забезпечено.
«Зараз на державних дорогах області працює 130 одиниць спецтехніки, задіяно 170 робітників. Протягом доби, на обробку покриття використано 780 кубометрів піщано-соляної суміші та 98 тонн технічної солі», - повідомили в Службі автомобільних доріг.

2020-02-05

Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Віталій Погосян під час селекторної наради Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
Під час відеоконференції презентували переваги проєктів «Відкрита земля» та стратегічного плану діяльності Держгеокадастру «Кадастр 2.0. Прозорість, доступність, інновації», які вже працюють у пілотному режимі.

2020-02-05

На чемпіонаті України серед кадетів харківські спортсмени вибороли три бронзові нагороди.
Участь у змаганнях взяли близько 600 спортсменів віком до 18 років з 23 областей країни та Києва.


Подождите...