Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 201

2017-10-06

06 жовтня в місті та області очікується суттєве посилення швидкості вітру!
У зв'язку із  посиленням вітру до 15-20 м/с  можливі надзвичайні ситуації, як то обрив мереж електропостачання, падіння гілок та дерев, елементів дахів, огорож та парканів.
Відділ містобудування, архітектури та цивільного захисту  разом з Дергачівським районним відділом ГУ ДСНС України в Харківській області звертається до мешканців та гостей Дергачівського району до необхідності обережного пересування  на вулицях населених пунктів. 

2017-10-06

БЕРЕЖІТЬ ЛІС ВІД ПОЖЕЖІ!
Пам'ятайте, що під час пожежонебезпечного періода  забороняється:
- розпалювати  вогнища можна тільки в місцях, де відсутній хвойний молодняк;
- якщо ви розводите вогнище – місце, де воно буде необхідно навколо обкопати, а коли вже збираєтесь піти, вогонь необхідно старанно загасити за допомогою піску, або води;
- потрібно слідкувати, щоб не було розлітання іскор від вогнища;
- забороняється кидати не загашеними недопалки чи сірники, це може призвести до виникнення пожежі;
- залишати в лісі промаслені або просочені іншою горючою речовиною шматки   тканини, відходи, тощо;
- випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу;
- звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі.
Якщо в лісі виникла пожежа!
Негайно повідомте про пожежу в пожежно-рятувальну службу. 

2017-10-06

5 жовтня 2017 року на базі Міжнародного аеропорту «Харків» за підтримки Харківської облдержадміністрації відбулося відкриття VI Міжнародної агропромислової виставки та форуму з підтримки фермерства «Агропорт. Схід. Харків – 2017». На виставці представлено продукцію підприємств з виробництва насіння, добрив, продовольчих товарів, техніки.
Дергачівський район представлено товарами переробки молочної сировини – експозицією «Еко-садиби Благодатне».

2017-10-06

ОГОЛОШЕННЯ!
Дергачівська районна державна адміністрація повідомляє, що 7  жовтня 2017 року в м. Дергачі на площі Перемоги біля районного Будинку культури проводитиметься торгівля овочами з машин.
Запрошуємо дергачівців та гостей міста відвідати торгівлю.   

2017-10-05

5 жовтня 2017 року голова Дергачівської райдержадміністрації К.С. Жидков, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації В.А. Булгакова взяли участь у нараді Харківської облдержадміністрації з впровадження Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. В рамках цієї програми Дергачівським районом подано 2 субпроекти по 1 траншу на загальну суму 17,3 млн. грн. та 10 субпроектів по 2 траншу на загальну суму 37,2 млн. грн.

2017-10-04

Президент Петро Порошенко привітав членів національної збірної команди – призерів ІІІ міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» у Торонто (Канада). «Ми дуже вболівали за вас, тримали кулаки і раділи кожній перемозі. І на сьогоднішній день наша зустріч – коли ви вже з медалями», - сказав Петро Порошенко під час зустрічі зі спортсменами.
Президент зауважив, що наступні «Ігри Нескорених» відбудуться в Сіднеї (Австралія), але висловив переконання, що здобутки української команди цього року надихають на ініціативу з проведення майбутніх змагань в Україні. «Ми вміємо організовувати подібні заходи і ваша перемога є дуже потужним аргументом для того, щоб це проводилося в Україні», - сказав Петро Порошенко зазначивши, що заручився в цьому питані підтримкою кількох країн.

За словами Президента, своїм прикладом українські військовослужбовці – учасники «Ігор Нескорених» демонструють кожному, що незважаючи на поранення, життя продовжується і можливі великі звершення.
«Досвід кожного з вас – надихає. Надихає кожного українського пораненого, що життя не просто продовжується, а ви є унікальним прикладом виховання патріотів. Не можна в жодному разі недооцінювати цю роль. І ваші медалі, які ви завоювали в Торонто, лише додають до цього додаткової аргументації», - сказав Глава держави.

2017-10-04

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом і Виконавчим директором американської компанії General Electric Transportation пані Джеймі Міллер.
Глава держави відзначив плідний розвиток політичного діалогу між Україною та США, який ефективно сприяє активізації двосторонньої економічної співпраці, у тому числі залученню провідних американських компаній до України.
Під час зустрічі були обговорені перспективи участі американської сторони у модернізації ПАТ "Укрзалізниця", зокрема у оновленні парку локомотивів українського підприємства.
Петро Порошенко висловив сподівання, що подальше співробітництво з General Electric Transportation сприятиме посиленню транспортного, транзитного та експортного потенціалу нашої країни.
За словами Президента України, стратегічна співпраця з General Electric Transportation з локалізацією виробництва на українській території стане проривом у двосторонній взаємодії в сфері модернізації транспортного сектору України.

2017-10-04

04 жовтня 2017 року голова районної державної адміністрації К.С. Жидков провів особистий прийом громадян. До керівника району зверталися мешканці м. Дергачі, смт Мала Данилівка, смт Вільшани, с. Лісне, с. Польова.
Більшість звернень стосувалися соціальних, правових та житлово-комунальних питань.

2017-10-04

04 жовтня 2017 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков відвідав Дергачівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний заклад», де ознайомився з ходом будівництва сучасного спортивного майданчика зі штучним покриттям та ремонтних робіт спортивної зали.

2017-10-04

04 жовтня 2017 року голова райдержадміністрації Костянтин Жидков ознайомився з роботою сучасного кінно-спортивного клубу White Stable в с. Черкаська Лозова, який побудований за найвищими європейськими стандартами. Інфраструктура White Stable призначена для кінного спорту, навчання верховій їзді, організації і проведенню кінних шоу і кінноспортивних змагань, іппотерапії, для активного впровадження ідей здорового способу життя.

2017-10-03

Спільне завдання Уряду й Парламенту цього пленарного тижня - ухвалили необхідні рішення, встановити справедливу систему та покласти край залежності пенсіонерів від політичних рішень. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

2017-10-03

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківської області висловив переконання, що наступного тижня Верховною Радою буде проголосовано низку кодексів та рішення щодо пенсійної реформи.
«Сьогодні Вища Рада правосуддя прийняла рішення про направлення мені, як Президенту, перших кандидатів до нового Верховної Суду України, який захищає право українських громадян на справедливість, і право інвесторів на правду і захист», - повідомив Глава держави.

2017-10-03

Захід, у якому беруть участь юристи, політики та науковці близько 20 країн світу, відбуватиметься в Харкові з 3 по 6 жовтня.
Під час урочистого відкриття форуму голова ХОДА Юлія Світлична зачитала вітальний лист його учасникам від Президента України Петра Порошенка:
«Шановні друзі, щиро вітаю вас з відкриттям І Харківського міжнародного юридичного форуму «Право та проблеми сталого розвитку в глобалізованому світі»!
Для України надзвичайно актуальними є питання, винесені на розгляд учасників форуму. Протидія викликам сьогодення неможлива без вивчення міжнародного досвіду та спільного пошуку нових методів та способів захисту фундаментальних прав і свобод людини та громадянина. Рік тому набули чинності зміни до Конституції України в частині правосуддя, розроблені відповідно до стандартів Ради Європи та найкращих міжнародних практик. Ці зміни стали фундаментом для подальшої трансформації судової системи. І сьогодні Україна перебуває на фінішній прямій процесу призначення суддів нового Верховного суду, відбувається реформа Конституційного суду України.

2017-10-03

Захід традиційно проходить у нашому регіоні за підтримки ХОДА.
Міжнародна агропромислова виставка та форум з підтримки фермерства «Агропорт. Схід. Харків - 2017» стане логічним продовженням міжнародного економічного форуму, який проходив у Харкові у вересні.
«На міжнародному економічному форумі було представлено аграрну панель, тепер актуальні питання отримують свій подальший розвиток», - пояснив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.


2017-10-03

3 жовтня заступник Міністра юстиції України та перший заступник голови ХОДА відвідали Регіональний центр надання адміністративних та соціальних послуг.
Під час візиту до Регіонального ЦНАПу Марк Беккер нагадав, що заклад надає 400 послуг, з яких 316 - адміністративних, 67 - сфери соціального захисту населення, 17 - щодо пенсійного забезпечення.
«У середньому щодня до центру надходить понад 2 тисяч звернень. Серед них найбільша кількість - зі сфери соціального та пенсійного забезпечення. Близько 150 звернень стосуються фіскальної служби, стільки ж - міграційної. У центрі також працюють «вікна» для іноземців та молоді», - повідомив перший заступник голови ХОДА.
Заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов зазначив, що перелік послуг, які передають місцевій владі і які можуть надаватися в ЦНАПах, постійно розширюється.


Подождите...