Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 200

2017-10-11

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична. 11 жовтня вона відвідала УкрНДІ протезування, де ознайомилася з роботою закладу та поспілкувалася з воїнами АТО, які проходять тут реабілітацію.
Під час перебування в закладі Юлія Світлична зустрілася з 13-ма воїнами АТО та привітала їх з майбутнім Днем захисника України. Керівник області також ознайомилась з роботою залів реабілітації, гідротерапії, роботизованих систем GEO та Hand and Hope тощо. Керівництву інституту голова ХОДА повідомила про перспективні проекти щодо зміцнення матеріальної бази та підвищення кваліфікації спеціалістів НДІ.
«Інститут протезування має комплексні програми щодо реабілітації учасників АТО, проте процес постійно потребує вдосконалення. Тому постійно запроваджуємо міжнародний досвід. Зараз ми знаходимося в перемовинах з посольством Ізраїлю задля того, щоб група кращих реабілітологів приїхала сюди, на Харківщину, та провела роботу з нашими медичними працівниками. І розглядаємо для цього саме базу інституту протезування. Ізраїльські фахівці є найкращими у світі та мають найкращі практики реабілітації», - сказала Юлія Світлична.

2017-10-10

10 жовтня 2017 року голова районної державної адміністрації К.С. Жидков, за участю голови районної ради Г.Ю. Лазарєва, провів нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, відповідних служб району щодо стану готовності до проведення заходів до Дня захисника України та Дня українського козацтва.

2017-10-10

Під головуванням голови районної державної адміністрації К. С. Жидкова відбулася нарада з питання своєчасного початку опалювального періоду в багатоквартирних будинках по вул. Центральній м. Дергачі та освоєння коштів на об'єкти теплопостачання, які були виділені з районного бюджету у 2017 році. 
У нараді взяли участь, перший заступник голови районної державної адміністрації І.Б. Гаплєвська, начальник відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації Т.О. Катречко, в.о. Дергачівського міського голови К.І. Бондаренко, перший заступник Дергачівського міського голови В.Ю. Кисіль, представник ПАТ "ХАРКІВГАЗ".

2017-10-10

10 жовтня 2017 року Малоданилівський селищний голова О.О. Гололобов, Черкасько – Лозівський сільський голова П.П. Шабалтас, начальник філії «Дергачівський Райавтодор» дочірнього підприємства «Харківський Облавтодор» О.І. Рогуля та представники підрядної організації ознайомилися з ходом поточного ремонту дороги Дергачі – П'ятихатки, яка проходить через територію Черкасько – Лозівської сільської ради до Дергачівського полігону твердих побутових відходів.

2017-10-10

«Сьогоднішня зустріч відбувається в особливому історичному контексті, коли ми відзначаємо 25-у річницю дипломатичних відносин між Україною та Туреччиною. За цей час ми вийшли на рівень справжнього стратегічного партнерства і це партнерство обумовлено традицією вікової дружби та спільністю багатьох інтересів», - сказав Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з Президентом Туреччини.
«Наша мета – поглиблення стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною. Наша мета – на основі поваги до міжнародного права забезпечити довіру, стабільність, сталий розвиток та процвітання у цілому регіоні», - зазначив Президент.

2017-10-10

Президент України Петро Порошенко та Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган за результатами Шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою підписали Спільну заяву.
«Сьогоднішні наші домовленості, безумовно, будуть сприяти підвищенню і нарощенню масштабів співпраці», - підкреслив Петро Порошенко на прес-конференції за підсумками Шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.
Глава держави також зазначив, що підписана двостороння угода про захист інвестицій та зміни, які були внесені в угоду про уникнення подвійного оподаткування, нададуть додаткового поштовху двосторонній взаємодії.
Українська та турецька сторони також підписали План дій щодо розвитку двосторонніх відносин між Україною та Туреччиною на 2017-2019 рр.

2017-10-10

Дружина Президента України Марина Порошенко та Віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко підписали Меморандум про співпрацю. Результатом взаємодії стануть розроблені типові проекти щодо нового будівництва та реконструкції будівель, споруд, приміщень закладів освіти, у тому числі пришкільних спортивних майданчиків, з урахуванням індивідуальних можливостей дітей з особливими освітніми потребами, які можуть бути запропоновані замовнику для подальшої реалізації.
За словами Марини Порошенко, сьогодні особливої уваги заслуговує питання формування мережі сучасних Інклюзивно-ресурсних центрів, які були створені після реорганізації радянських психолого-медико-педагогічних консультацій. «Створення ІРЦ – це важливий крок в організації системи надання розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами. І такі установи мають з'явитися на рівні територіальних громад і районних центрів», - зауважила дружина Президента.

У ході діалогу також піднімалося питання створення доступності навчальних закладів для «особливих» дітей. Перша леді України наголосила, що з цією метою Благодійний Фонд Порошенка розробив типові проекти Медіатек та Ресурсних кімнат, які є необхідними для розвитку таких учнів.

2017-10-09

09 жовтня 2017 року у приміщенні Черкасько – Лозівської сільської ради відбулася виїзна апаратна нарада з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, місцевими головами, керівниками установ, розташованих на території сільської ради, депутатами Черкасько – Лозівської сільської ради під головуванням голови районної державної адміністрації К.С. Жидкова за участю голови районної ради Г.Ю. Лазарєва.

2017-10-09

Відбулася зустріч голови Дергачівської районної державної адміністрації Костянтина Жидкова з депутатами Русько – Лозівської сільської ради та представниками громади за участю Русько –Лозівського сільського голови Ю.В. Фоміна. Під час зустрічі обговорювалися питання щодо розвитку інфраструктури сільської ради та належного виконання обов'язків, покладених на сільського голову, відповідно до чинного законодавства.

2017-10-09

Подальшу реалізацію на території регіону спільних проектів голова ХОДА Юлія Світлична обговорила із заступником голови місії, радником-міністром Посольства Японії в Україні Мічіо Харадою.
Вітаючи делегацію посольства Японії, Юлія Світлична зазначила, що керівництво ХОДА підтримує реалізацію в регіоні проектів у рамках Року Японії в Україні.
«Навесні ми висадили 40 сакур в одному з районів Харківської області. І мені приємно, що ще 80 сакур будуть висаджені в місті Харків, - сказала голова ХОДА. - Але ми не обмежуємося лише культурними проектами. В області успішно реалізований проект із енергозаміщення, проект із постачання обладнання до інституту протезування».
Керівник області зазначила, що Харківщина зацікавлена в реалізації подібних проектів, що сприяють зміцненню матеріальної бази та оснащенню новим обладнанням медичних установ, в яких проходять лікування та реабілітацію воїни АТО. У відповідь Мічіо Харада зазначив, що Японія готова реалізувати на території регіону новий проект.
«Це постачання обладнання в Харківський обласний госпіталь», - сказав заступник глави місії, радник-міністр Посольства Японії в Україні.


2017-10-08

Шановні юристи!
Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем юриста!
Сьогодні, як ніколи, в Україні потрібна міцна законодавча база для розбудови її на принципах демократії і права, інтеграції нашої держави до європейського товариства.
Усією своєю діяльністю ви виховуєте громадян у дусі підвищення правової свідомості та високої правової культури, цінностями якої будуть користуватися нинішні і майбутні покоління.
Прийміть слова вдячності за високий професіоналізм, активну участь у поширенні правових знань та посиленні соціального захисту наших громадян.
Бажаю вам міцного здоров`я, добробуту, мирного неба, вагомих професійних здобутків.


Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                      Костянтин Жидков

2017-10-08

Президент Петро Порошенко в присутності Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та Глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".
Глава держави подякував Уряду та Парламенту за спільні зусилля, які дозволили ухвалити цей важливий документ. «Хочу привітати всіх пенсіонерів, бо відновлюється справедливість. При чому наголошую, що Закон передбачає не лише зараз підвищення, бо завжди пенсіонерам намагалися підвищити виплати перед виборами. Ми це робимо зараз, і осучаснення пенсій закладено як ефективно працюючий механізм на постійній основі», - зазначив Петро Порошенко. Він наголосив, що це є рішучими кроками для встановлення і відновлення справедливості по відношенню до пенсіонерів.

 

2017-10-07

Президент Петро Порошенко підписав Указ №310/2017, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 вересня 2017 року «Про Концепцію забезпечення контррозвідувального режиму в Україні».
Відповідним Указом Глава держави затвердив Концепцію забезпечення контррозвідувального режиму в Україні.
Президент доручив Кабінету Міністрів України разом із Службою безпеки України, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, Службою зовнішньої розвідки України, Управлінням державної охорони України, Адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації розробити та у тримісячний строк затвердити в установленому порядку план реалізації цієї Концепції та забезпечити його виконання.
Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим Указом, покладається на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Документ набирає чинності з дня його опублікування.

2017-10-07

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 2167—VIII «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», ухвалений Верховною Радою 6 жовтня.
Закон визначає, що Україна у прагненні до відновлення територіальної цілісності залишається відданою мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН. Також у Законі відзначено, що суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в межах міжнародно визнаного кордону є цілісною і недоторканною.


Подождите...