Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 199

2017-10-14

Петро Порошенко взяв участь в урочистому складанні клятви ліцеїста вихованцями Київського військового ліцею імені Івана Богуна.
Глава держави привітав всіх зі святом Дня захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.
«Коли я дивлюся в очі наших воїнів – на фронті, на параді, на полігоні, на «Іграх нескорених», - відчуваю, як ми щодня стаємо сильнішими. Ці люди зробили Україну незламною та гордою. Їхній досвід та бойовий дух викликають вдячність співвітчизників, захоплення союзників і страх у ворогів», - наголосив Глава держави.
Президент нагадав, що три роки тому, коли Росія вже анексувала Крим, окупувала частину Донбасу і вела різнопланову гібридну війну проти України, в українському календарі залишалося свято з військово-історичного календаря країни-агресора. Тому Глава держави підписав указ про святкування 14 жовтня Дня захисника України, а згодом Верховна Рада зробила нове свято ще й вихідним.

2017-10-14

Юлія Світлична разом із прокурором області Юрієм Данильченком та начальником УСБУ Андрієм Носачем взяла участь в урочистостях, що відбулися на території військової частини 3005.
Керівник області передала військовослужбовцям 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України вітання від Головнокомандувача ЗСУ Президента Петра Порошенка та відзначила мужність та рішучість харківських нацгвардійців.

2017-10-14

Голова ХОДА разом із військовими, ветеранами АТО, духівництвом та громадськістю взяла участь у заходах з нагоди Дня захисника України.
«14 жовтня має символічну історію. Ми сьогодні відзначаємо декілька дат, що пов'язані з багатовіковою історією боротьби українського народу за незалежність та за свободу своєї держави, - звернулася Юлія Світлична до учасників заходу. - Сьогодні ми схиляємо голови перед героїчними подвигами тих, хто боровся впродовж усього періоду становлення та завоювання незалежності нашої держави. Ми також говоримо слова подяки всім тим цивільним, хто в тилу, об'єднуючи зусилля, робить усе задля того, щоб наша держава ставала міцніше, розвивалася та жила. Сьогодні – особливі слова подяки всім військовим: тим, хто стоїть на кордонах оборони нашої держави, ветеранам АТО. З гідністю, з честю - ви завжди готові прийти на допомогу всій нашій країні, щоб захистити мир та свободу. Дякую вам за цю державницьку позицію. Нас із давніх часів об'єднує сила козацького духу. Ця кров тече в наших жилах. Об'єднання, воля, сила, гідність, братерство – це те, що нас завжди рятує, завжди приносить нам перемогу».

2017-10-13

12 жовтня голова ХОДА зустрілася з військовослужбовцями Харківщини.
Юлія Світлична привітала військових, учасників АТО з Днем захисника України та наголосила, що професія військовослужбовця завжди була взірцем та мала неабияку вагу серед усіх інших, адже саме  військові боронять кордони нашої держави та захищають мир.
«Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок в історії нашої держави. Саме козаки в найскладніші часи були форпостом захисту інтересів, прав і свобод громадян, були взірцем мужності та патріотизму. У Божої Матері козаки просили її Покрова – для захисту, для миру, для добробуту. Йшли роки, змінювався час, але ми й сьогодні просимо Покрови зберегти наших військових, захистити їх життя, дати миру, щастя нашій незалежній державі. Від вас – мужніх, патріотичних, державних людей - залежить мирне життя нашої області та нашої країни», - сказала Юлія Світлична.
Керівник області також зазначила, що саме військові є прикладом для нових поколінь українців.

2017-10-13

Дорогі земляки!
14 жовтня ми відзначаємо одразу декілька важливих, сильних та світлих свят. Щиро вітаю всіх вас із Покровами, із Днем українського козацтва та з Днем захисника України.
Ці свята не даремно відзначають у один день. Адже сучасні захисники України продовжують традиції козаків – вільних воїнів, мужніх захисників української землі. І саме Пресвяту Богородицю українське козацтво в усі часи вважало своєю покровителькою.
14 жовтня – це ще один день, коли всі ми маємо можливість подякувати людям, що стоять на захисті миру в наших оселях, на захисті української землі. У День захисника України ми дякуємо справжнім чоловікам та самовідданим жінкам, які, жертвуючи своїм здоров'ям, а часто й життям, оберігають мирне небо нашої країни.
Від щирого серця бажаю всім воїнам та ветеранам АТО, усім захисникам української держави здоров'я, удачі та сил!

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

2017-10-13

Распознавание лиц, разработанное для обеспечения безопасности, может использоваться и для политического сыска. Как уберечься от преследования за участие в мирных акциях протеста?
Члены частной военной компании Вагнера (Дмитрия Уткина) причастны к уничтожению украинского самолета Ил-76 на Донбассе, штурма луганского аэропорта и событиям в Дебальцево.
Как пишет Украинская правда, об этом на брифинге 7 октября сообщил глава СБУ Василий Грицак.
«Чем занималась группа Вагнера на востоке Украины: сбитый Ил-76 с украинскими десантниками, когда погибли 49 военных, штурм аэропорта „Луганск“ и участие в штурмах Дебальцево и других населенных пунктов», — сообщил Грицак.
«Участие в штурме аэропорта „Луганск“ и сбивании Ил-76 принимали участие 72 боевика, из них потери 200-ми 15 человек. Участие в штурме Дебальцево — участвовали 205 боевиков, потери — 21 человек. Знаем (данные) каждого», — отметил он.
Глава СБУ добавил, что боевики ЧВК участвовали в диверсиях и провокациях против сил АТО на линии разграничения, а также в силовой поддержке Игоря Плотницкого — лидера боевиков «ЛНР» и ликвидации оппозиционных главарей и боевиков НВФ.
«Следователи СБУ направили в суд обвинительные акты по трем заказчикам сбить Ил-76, в т.ч. лидера „ЛНР“ Плотницкого. Кроме него фигурантами дела являются его помощники Патрушев и Гуреев. Однако судьи берут самоотвод и не хотят рассматривать это дело, беспокоясь о собственной безопасности», — добавил глава СБУ.

2017-10-13

13 жовтня 2017 року з нагоди Дня захисника України у Вільшанській загальноосвітній школі відкрили меморіальну дошку на честь випускника школи, загиблого в АТО старшого водія військової частини п/п В 2260 
Сергія Курилка.
В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков, голова районної ради Геннадій Лазарєв, керівництво Вільшанської селищної ради, родичі загиблого, вчителі та учні школи, жителі села, товариші по службі.
Учасники церемонії вшанували пам'ять героя, який віддав своє життя за свободу, незалежність та суверенітет нашої держави та став прикладом, на якому виховуватимуться наступні покоління.

2017-10-13

13 жовтня 2017 року з нагоди Дня захисника України у Пересічанській школі відкрили меморіальні пам'ятні дошки на честь випускників школи, загиблих в АТО старшого сержанта Олексія Пакала, рядового, водія 2 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу стрілецької роти ВОС 100182А Кудайназара Саіпова, солдата, стрільця-санітара 2 мотопіхотного взводу 1 монопіхотної роти 37 окремого мотопіхотного батальйону 56 окремої мотопіхотної бригади Василя Тімченка.

2017-10-12

12 жовтня голова ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі взяли участь в урочистій церемонії висадження дерев у ЦПКіВ ім. Горького.
«Сьогодні, у рамках проведення Року Японії в Україні, ми маємо змогу долучитись до японської культури. Мені дуже приємно, що Харківська область приєдналась до заходів, які проводяться по всій Україні», - зазначила Юлія Світлична.

2017-10-12

Відділ культури і туризму Дергачівської райдержадміністрації (м. Дергачі, пл. Перемоги, 1) оголошує конкурс на посаду завідувача Гаврилівського сільського клубу.
Для участі у конкурсі приймаються заяви від особи, яка має вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років, володіє державною мовою та здатна за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов'язки.
Документи приймаються до 10 листопада 2017 року (протягом 30 календарних днів з дня оголошення конкурсу) за адресою: м. Дергачі, пл. Перемоги №1, районний Будинок культури, каб. № 203.  Додаткову інформацію щодо основних функціональних обов'язків, розміру та умов оплати праці надає відповідальна особа відділу культури і туризму райдержадміністрації (тел. 2 05 19), e-mail: dergachi-vkt@ukr.net
Формування конкурсної комісій для керівників закладів культури відбудеться з 17 по 23 листопада 2017 року згідно Закону України «Про культуру», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» від 28.01.2016 № 955-VIII. Трудові колективи подають до складу конкурсних комісій для керівників закладів по 3 кандидатури, які не є членами трудового колективу. Громадські організації, мета діяльності яких відповідає галузевим напрямам діяльності закладів культури, можуть подавати по 3 кандидатури від кожної.


2017-10-11

Змагання юних вокалістів із усіх районів та міст Харківської області відбулись 10 жовтня в ХНАТОБі за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної.
Фінальним акордом обласного етапу конкурсу стало визначення переможців у трьох вікових категоріях та власника гран-прі конкурсу. При голосуванні за переможця співпали думки професійного та дитячого журі. У результаті на національному відборі Харківщину представить 12-річна Поліна Пісарцова з Дергачів. Вона навчається в місцевій гімназії № 3 і займається вокалом із 6 років. Також Поліна грає на фортепіано та танцює.
«Але найбільше я люблю співати, - зізнається переможниця. - Для мене пісня – це право на самовираження. Це моя творчість та місток до людей. Завдяки музиці я висловлюю свою почуття та емоції. Звичайно, я дуже хотіла перемогти, були сподівання, проте я себе так налаштовувала, щоб не засмутитися. Зараз я дуже рада!»
Вітаючи Поліну з перемогою, голова ХОДА Юлія Світлична, яка очолила журі обласного фіналу конкурсу, побажала юній співачці перемогти в Києві та представити нашу країну на пісенному фестивалі SanremoJunior у Італії.

2017-10-11

Вітаємо Поліну Пісарцову з перемогою у обласному фіналі конкурсу «Яскраві діти України», який пройшов під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної!
10 жовтня на головній сцені ХНАТОБ ім. М.В. Лисенка 12-річна Поліна Пісарцова, учениця 7-Б класу Дергачівської гімназії №3 отримала Гран-прі. Поліна буде представляти Харківщину у фіналі національного відбору в м. Києві, а в перспективі може представити нашу країну на пісенному фестивалі «Sanremo Junior» у Італії.
Поліно, віримо, що твої плани, мрії та задуми будуть такими ж успішними, як і твоя перемога у вокальному конкурсі! Бажаємо нових творчих злетів, неповторних колоритних виступів та здійснення мрій.

 

 

 

2017-10-11

Серед національних символів нашого народу гідне місце займає птах – лелека. Відтепер він є візитною карткою міста Дергачі.
У рамках благоустрою території головою Дергачівської районної державної адміністрації Костянтином Жидковим та першим заступником Дергачівського міського голови Владиславом Кисілем ініційовано і організовано роботи по фарбуванню водонапірної вежі, розміщеної на подвір'ї гімназії №3, та оздоблено декоративним гніздом з парою чорногузів. Як результат, і проведено поточний ремонт, і не ординарно, і красиво! Діти вже вважають штучних, великих добрих птахів гарною прикметою та шкільним оберегом. Адже народна мудрість стверджує: «Де лелека водиться, там щастя родиться».

2017-10-11

З нагоди відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва в Дергачівському районі  відбудуться наступні заходи:
13 жовтня 2017 року о 10.00 – відкриття меморіальних дошок загиблим воїнам АТО, випускників Пересічанської школи Олексія Пакала, Кудайназара Саіпова, Василя Тімченка на території Пересічанського навчально-виховного комплексу.
13 жовтня 2017 року об 11:00 – відкриття меморіальної дошки  загиблому воїну АТО Сергію Курилку на території Вільшанської загальноосвітньої школи.
13 жовтня 2017 року о 16.00 – районні заходи до Дня захисника України та Дня українського козацтва в районному Будинку культури. 
14 жовтня 2017 року о 09.30 – відкриття меморіальної дошки в знак вшанування Українських військ  на станції вокзалу Козача Лопань.
14 жовтня 2017 рокуо 13.30 – церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченку на площі Перемоги м. Дергачі.
14 жовтня 2017 року о 14.00 – урочисті заходи з нагоди  130 - річчя від дня заснування В.І. Ломакіним майстерні з виготовлення бджолярського інвентарю в районному Будинку культури.

Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь у заходах.

2017-10-11

11 жовтня 2017 року голова районної державної адміністрації Костянтин Жидков провів виїзний прийом громадян у Вільшанській селищній раді.
До керівника району за допомогою звернулися мешканці селищної громади з питань: відновлення телефонного зв'язку по вул. Калиновій, 33; придбання медичного обладнання та сприяння у проведенні капітального ремонту приміщення лабораторії Вільшанської лікарні та опалювальної системи у Вільшанській школі; організації надання виїзних консультацій з питань пенсійного забезпечення; надання допомоги в ремонті I-III ступенів; ініціювання добровільного об'єднання територіальних громад; сприяння в облаштуванні пішохідної доріжки по вул. Семена Ковалевського. 
Головою райдержадміністрації порушені заявниками питання взяті на особистий контроль.


Подождите...