Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 305

2013-11-22

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, яке оприлюднило інформацію про соціально-економічне становище Дергачівського районну за січень-жовтень 2013 року, станом на 1 жовтня 2013р. обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) у Дергачівському районі становив 35059,6 тис.дол. США, що складає 369,0 дол. на одну особу населення.

2013-11-22

7 – 8 листопада 2013 року у Національному агентстві України зпитань державної служби проходила Сьома щорічна регіональна конференція з питань інституційної розбудови. Конференція відбувалася за підтримки Робочої групи «Реформування державного управління» тематичної платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» в рамках ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство».

2013-11-22

Про це під час прес-конференції на тему: «Перші результати забезпечення в регіоні збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів (центрів, гуртків, секцій) на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України» розповів директор Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Роман Шаповал. За його словами, основним досягненням Харківської області є збереження мережі позашкільних навчальних закладів.

2013-11-21

21 листопада у залі засідань райдержадміністрації керівники району та міста Дергачі вітали з професійним святом кращих працівників сільського господарства Дергачівщини: хліборобів, механізаторів, тваринників, організаторів агропромислового виробництва району. 

2013-11-21

Сьогодні на Харківщині вперше відбувся Обласний круглий стіл працівників позашкільних навчальних закладів області «Рік дитячої творчості в навчальних закладах Харківщини». Як прокоментував голова ХОДА Михайло Добкін, позашкільній освіті зараз приділяється багато уваги.

2013-11-21

Про це повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. За її словами, в Україні знизилася кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з 102 тис. до 92 тис. При чому 80% цієї категорії дітей виховуються у сімейних формах.

2013-11-21

В області на 100% виконується завдання Президента щодо забезпечення гарантованих прав дітей. Це право на освіту, на дошкільну освіту і право на всебічний розвиток у формі позашкільної освіти. Про це заявив директор Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал.

2013-11-20

Голова Дергачівської райдержадміністрації провів черговий прийом громадян. Поспілкуватися з керівником району та представниками профільних служб та управліннь прийшло 14 громадян. Проблемні питання можна умовно поділити на три групи: земельні, пенсійні та різне.

2013-11-20

19 листопада Андрій Руденко зустрівся з територіальною громадою села Лісне Черкасько-Лозівської селищної ради. На сходи громадян зібралося кілька десятків мешканців села на чолі з селищним головом Павлом Шабалтасом.

2013-11-20

Про це сказала голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо під час спільної прес-конференції з Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком до Дня спільних дій в інтересах дітей - Дня прийняття Конвенції ООН про права дитини, який у світі відзначається 20 листопада.

2013-11-20

На виконання соціальних ініціатив Президента України "Діти-майбутнє України" у Дергачівській райдержадміністрації відбулась робоча нарада під головуванням заступника голови райдержадміністрації Тетяни Малиніної, на якій розглядалися шляхи розширення та покращення роботи мережі гуртків та секцій, які працюють на базі освітніх закладів району. 

2013-11-20

Про це у програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла директор Харківського центру дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Вікторія Луніна. За її словами, на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» цього року у «Будинку учителя» збільшилась кількість вихованців, в тому числі кількість учнів із сільських районів області.

2013-11-19

Сьогодні на Харківщині повністю сформована мережа позашкільних установ. До її структури входить 105 закладів, повністю укомплектованих педагогічними кадрами. Про це сказав у програмі «Від влади до громади» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

2013-11-19

19 листопада відбулось спільне засідання колегії районної державної адміністрації з Радою протидії злочинності і коррупції при райдержадміністрації. У порядку денному було розглянуто наступні питання: про стан злочинності в районі та виконання комплексної програми профілактики правопорушень у районі; про стан та перспективи розвитку транспортного обслуговування в районі; про стан організації роботи з контрольними документами в управліннях, відділах та інших структурних підрозділах райдержадміністрації; про стан підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців райдержадміністрації та погодження кандидатів для участі в конкурсному відборі на навчання до Харківського регіонального інституту державного управління при Президентові України за державним замовленням за спеціальностями галузі знаь "державне управління" у 2014 році.

2013-11-19

За інформацією заступника начальника районного управління міліції Віталія Ганчева, яку він озвучив під час спільного засідання колегії райдержадміністрації з Радою протидії злочинності та корупції при райдержадміністрації, у Дергачівському районі мешкає близько 15 тисяч дітей. На обліку служби у справах дітей райдержадміністрації станом на 1 листопада 2013 року перебуває 278 дітей, в тому числі 68 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, 210 дітей з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Ведеться робота щодо своєчасного виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, взяття їх на облік і систематична перевірка умов їх проживання та виховання, надання таким дітям адресної допомоги.


Подождите...