Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 306

2013-11-19

За інформацією заступника голови райдержадміністрації Інни Гаплєвської, на території району знаходиться 5 залізничних станцій (Дергачі, Козача Лопань, Пересічна, Слатине, Шпаківка) і 4 зупиночних пункти. Дуже важливе значення в життєдіяльності населення Дергачівського району відіграє залізнична дорога Харків-Козача Лопань, що позитивно впливає на розвиток прилеглих територій. З метою покращення якості перевезення мешканців району та зниження соціальної напруги серед населення керівництвом Південної залізниці було збільшено кількість вагонів на електропоїздах приміського сполучення в напрямку Козача Лопань – Харків.

2013-11-19

За підсумками проведеної 16 листопада розширеної наради комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням голови райдержадміністрації Андрія Руденка з питання «Про проведення заходів своєчасного реагування на проблему, яка пов'язана з незадовільним станом очисних споруд с. Караван» було прийнято рішення заборонити злив нечистот асенізаційними  машинами на території усього району. Про це повідомила заступник голови райдержадміністрації Інна Гаплєвська під час апаратної наради, яка відбулась 19 листопада.

2013-11-19

У рамках виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», комісія райдержадміністрації на чолі із заступником голови райдержадміністрації Тетяною Малиніною в рамках реалізації програми щодо розширення мережі позашкільних навчальних закладів детально вивчали роботу районних гуртків. Першими, до кого завітали гості, став гурток образотворчого мистецтва «Жар-птиця», який працює на базі Дергачівського будинку дитячої та юнацької творчості. 

2013-11-19

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту до Красноградського району повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

2013-11-18

Шановні мешканці Солоницівської селищної ради, повідомляємо, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детального плану території з розміщенням складів помислових товарів на території Солоницівської селищної ради Дергачівського району Харківської області за межами населеного пункту».

2013-11-18

Шановні мешканці Пересічанської селищної ради, повідомляємо, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детального плану території на території Пересічанської селищної ради за межами населеного пункту Дергачівського району Харківської області для ведення індивідуального садівництва».

2013-11-15

Одним з напрямків реалізації в Харківському регіоні завдань Віктора Януковича щодо громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної політики є діяльність ХОДА та її консультативно-дорадчого органу, яким є Харківська обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення. Про це повідомив в ході прес-туру ЗМІ Харківщини до Вовчанського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов.

2013-11-15

16 листопада в Україні святкують День працівників радіо, телебачення та зв'язку. Напередодні професійного свята у залі засідань райдержадміністрації вітали представників цих професій. Теплі слова, грамоти, подяки та подарунки цього дня приймали «іменинники». Як завжди, створювали святкову атмосферу аматори від культури. А завершальним акордом свята стало традиційне фото на згадку. 

2013-11-15

У п'ятницю 15 листопада голова райдержадміністрації Андрій Руденко зустрівся з територіальною громадою села Алісівка Проходівської сільської ради. Разом з сільським головою Анатолієм Биченком вони оговорили проблемні питання, які стосуються безпосередньо населеного пункту. На виконання завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики активну участь у сходах громадян брали представники вуличкомів.

2013-11-13

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявила голова Громадської ради при Харківській ОДА Ірина Давидова. За її словами з метою реалізації завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики в регіоні створено Громадську раду при ОДА. Вона складається з 132 членів організацій, які працюють в 11 комітетах.

2013-11-13

Питання створення сильного громадського суспільства та залучення громадськості до формування і реалізації державної і регіональної політики, які зараз вирішується на завдання Президента України, є надзвичайно об'ємними. Таку думку висловила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич.

2013-11-13

Про це голова громадської ради при Дергачівській райдержадміністрації заявила під час засідання громадської ради. "Посилення громадської участі в процесах прийняття публічних рішень  - це ознака відкритого та демократичного суспільства, що спирається на верховенство права та базується на засадах прав людини, відкритості та відповідальності влади на усіх рівнях. В Дергачівському районі процес реалізації завдань та ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної політики, йде досить активно та жваво", - наголосила Валентина Серенко.

2013-11-12

12 листопада 2013 року відбулося пленарне засідання позачергової ХХХVІІІ сесії Дергачівської районної ради VІ скликання. Згідно з порядком денним було розглянуто 10 питань, а саме...

2013-11-12

12 листопада відбулась нарада з сільськими, селищними, міським головами під головуванням голови райдержадміністрації Андрія Руденка за участю заступника голови районної ради Вячеслава Желтобрюха. Під час наради розглядалися наступні питання порядку денного: про забезпечення розміщення сміттєзбірників на об'єктах торгівлі, підприємствах, установах району, про взаємодію філії «Дергачівський Райавтодор» з органами місцевого самоврядування, про необхідність облаштування сміттєзбиральних майданчиків при в'їзді та виїзді з населених пунктів району, різне. 

2013-11-11

Сьогодні на обласному телебаченні відбулвся ефір зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з членами Правління громадської ради при ХОДА, яка проходила у форматі «Чай з губернатором».


Подождите...