Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 334

2013-07-24

У вересні цього року відбудеться хресна хода кругом Харкова. Про це повідомив секретар Харківської єпархії протоієрей Михайло Кіт, розповідаючи в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» про заходи, які будуть проведені на Харківщині у рамках реалізації завдань Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

2013-07-24

Про це в ефірі програми Харківського обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів секретар Харківської єпархії протоієрей Михайло Кіт. Він підкреслив, що Хрещення Київської Русі – це подія, яка має вплив на історію нашого народу і навіть сьогодні нагадує нам про наші корні. За його словами, 2013 рік має велике значення, адже цей рік ювілейний. Саме тому, в рамках реалізації завдань Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі на Харківщині будуть проведені святкові заходи.

2013-07-24

Виїзний прийом громадян головою райдержадміністрації Андрієм Руденко відбувся в Протопопівській сільській раді 24 липня за участі сільського голови Михайла Бердецького. На зустріч з головою РДА прийшли жителі з різними життєвими проблемами, зокрема про кронування дерев під лінією електропередачі та заміну електроопор; про отримання матеріальної допомоги; про ремонт дороги Протопопівка-Вільшани. Всі заяви розглянуті та взяті під особистий контроль.

2013-07-23

Сьогодні, напередодні святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, голова Харківської ОДА Михайло Добкін зустрівся з керівниками релігійних організацій Харківщини. Під час зустрічі були обговорені такі питання, як значення цієї події для всієї країни і необхідність відзначення її річниці, яке організоване на виконання доручення Президента України Віктора Януковича. Також керівники релігійних організацій разом з головою ОДА обговорили завдання на майбутнє.

 

2013-07-23

Таку думку сьогодні в ході зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою ОДА Михайлом Добкіним висловив старший пресвітер об'єднання церков християн віри євангельської п'ятидесятників Харківської області Сергій Циганков. За його словами, святкування річниці такої визначної події, яке організоване на виконання доручення Президента України Віктора Януковича, дуже необхідне.

2013-07-23

Про це сьогодні в ході зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним заявив настоятель храму Сурб-Арутюн Вірменської Апостольської Церкви Тер-Мкртич.

2013-07-23

У Харківській області, як і інших регіонах країни, відбуваються заходи на виконання Указу Президента України Віктора Януковича «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя Хрещення Київської Русі».

2013-07-23

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з керівниками релігійних організацій Харківської області. За одним столом напередодні святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, організованого за дорученням Президента України Віктора Януковича, обговорити важливі релігійні питання зібралися керуючий Харківською єпархією УПЦ Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, керуючий Ізюмською єпархією УПЦ Архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей, голова релігійної громади мусульман сунітського толку Харківської області Рашид Брагін, пастор релігійної громади «Харківська християнська церква» Петро Коваленко, секретар єпископа Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької Церкви отець Мар'ян Сковира, головний рабин м. Харкова і Харківської області, голова Об'єднання хасидів ХаБаД Любавич іудейських релігійних громад та організацій Харківського регіону Мойше Москович, парох парафії св.Миколая Чудотворця Української Греко-католицької Церкви Микола Семенович, голова обласного об'єднання церков євангельських християн-баптистів Харківської області Геннадій Пилипенко, настоятель храму Сурб-Арутюн Вірменської Апостольської Церкви Тер-Мкртич, старший пресвітер об'єднання церков християн віри євангельської п'ятидесятників Харківської області Сергій Циганков.

2013-07-23

Про це сьогодні на зустрічі з керівниками релігійних організацій Харківської області розповів голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що в рік 1025-річчя Хрещення Київської Русі, яке відзначається в Україні за завданням Президента Віктора Януковича, на Харківщині приділяється серйозна увага духовному розвитку дітей.

 

 

 

2013-07-23

Про це сьогодні під час зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою ХОДА Михайлом Добкіним заявив головний рабин м. Харкова та Харківської області, голова Об'єднання хасидів ХаБад Любавич іудейських релігійних громад та організацій Харківського регіону Мойше Москович.

 

2013-07-23

На Харківщині триває робота з виконання завдання Президента України Віктора Януковича про святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Сьогодні в ході зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій розповів про відзначення на Харківщині цієї знаменної події та подякував губернатору за підтримку, надану Харківській єпархії УПЦ.

2013-07-23

Одним з основних напрямків заходів, присвячених святкуванню 1025-річчя Хрещення Київської Русі, що проводяться за дорученням Президента України Віктора Януковича, є встановлення діалогу, партнерських взаємовідносин між державою та представниками різних релігійних конфесій.

 

2013-07-23

У 2013 році Україна відзначає 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Для виконання Указу Президента України, у Харківській області розроблено план підготовки і святкування цієї знаменної події.

2013-07-23

Сьогодні на зустрічі керівників релігійних організацій Харківської області та голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна пастор релігійної громади «Харківська християнська церква» Петро Коваленко подякував губернатору за можливість зустрітися і поговорити про духовні цінності.

2013-07-23

Про це повідомила заступник голрви Дергачівської райдержадміністрації Тетяна Малиніна під час виїзної апаратної наради, яка сьогодні відбулась у селищі пересічне. Уряд прийняв програму забезпечення будівництва дітям сиротам житла до 2015 р. У червні місяці цього року надійшли розпорядчі документи щодо термінового обстеження житла дітей-сиріт і надання висновків гсідповідним структурам. З 3 червня працює комісія, яка має результати: всього у нас в районі 210 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування (віком до 18 років) та 149 осіб з їх числа - діти - сироти, яким виповнилося 18 років із загальної кількості цієї категорії: 62 дитини - не мають житла, 37 дітей - сиріт перебувають на квартирному обліку. 


Подождите...