Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 294

2014-02-03

За 2013 році у сільськогосподарських підприємствах (крім малих) Дергачівського району, за попередніми даними, вироблено м'яса (реалізовано на забій худоби, птиці в живій вазі) 21123 ц, молока – 27759 ц. Порівняно з попереднім роком виробництво м'яса зросло на 7,5%, молока – на 9,2%.

2014-02-03

Незважаючи на довгоочікуване потепління, пункти обігріву на Дергачівщині продовжують працювати. В основному, розташовані вони на базі поліклінік і медамбулаторий району. Відвідавши деякі з них, голова Дергачівської райдержадміністрації Андрій Руденко особисто переконався, що для прийому громадян, які потребують обігріву, готові гарячий чай з печивом і теплі ковдри. А якщо виникне така необхідність, то лікарі готові надати медичну допомогу.

2014-02-03

Така інформація пролунала під час Дня сімейного лікаря, який проходив у рамках реалізації в районі завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань. Участь у заході взяли заступник голови райдержадміністрації Тетяна Малиніна, головний лікар Дергачівської центральнної районної лікарні Дмитро Дончак, лікарі та районний мамолог Сергій Саєнко. Темою Дня сімейного лікаря обрали "Мамологічне обстеження жінок району, як основний метод цілеспрямованого раннього виявлення та діагностики раку молочної залози". 

2014-01-31

В рамках реалізації завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу 24 січня 2014 року відбулася зустріч заступника голови райдержадміністрації Катерини Каратаєвої з представниками бізнес-кіл району щодо взаємодії та сприяння підприємницькій діяльності. Під час зустрічі були обговорені не тільки підсумки роботи за 2013 рік, а й плани на 2014 рік у сфері малого та середнього бізнесу. 

2014-01-30

З метою вжиття необхідних заходів у разі суттєвих ускладнень погодних умов, різким зниженням температури в зимовий період 2013-2014 років Дергачівською райдержадміністрацією разом з комунальним закладом охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня» з метою попередження обмороження мешканців району 30 січня 2014 року відкрито додатково 2 стаціонарні пункти обігріву. Наразі в районі працює 7 стаціонарних пунктів обігріву.

2014-01-29

Про це сьогодні в ході програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. Він нагадав, що для малого бізнесу як в 2013, так і в 2014 році був введений мораторій на проведення планових перевірок контролюючих органів.

 

 

2014-01-29

Президент України запропонує Верховній Раді новий склад Кабінету Міністрів. Зі свого боку керівництво Харківської області докладе всіх зусиль, щоб співпраця з новим урядом була максимально ефективною для регіону. Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, все залежатиме від конкретних персон, які увійдуть до Кабінету Міністрів.

2014-01-29

У Дергачівському палаці культури працівники ЗМІ та органів влади Богодухівського, Валківського, Дергачівського, Золочівського, Коломацького, Краснокутського та Харківського районів дізнаються секретів інтерв'ю у досвідченого тренера - експерта із засобів масової інформації, ведучого програми «Свобода слова» на ТК «ICTV» Андрія Куликова. 

2014-01-29

Навчально-виховний процес в загальноосвітніх навчальних закладах району призупинено з 30 по 31 січня 2014 року, проведення масових, розважальних і спортивно-масових заходів на відкритому повітрі та таких, які вимагають переїздів учасників навчально-виховного процесу перенесено на інший термін, а сільським, селищним та міському головам рекомендовано тимчасово призупинити навчально-виховний процес у дошкільних навчальних закладах, розташованих на підвідомчій території. Про це йдеться у розпорядженні голови райдержадміністрації №21 від 29 січня 2014 року. Рішення прийнято у зв'язку з різкім зниженням температури повітря, відповідно до пункту 9.20 Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПІН 5.5.2.008-01, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України 14.08.2001 № 63, керуючись статтями 13, 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою запобігання шкідливому впливу низьких температур на стан здоров'я учнів.

 

2014-01-29

29 січня на базі Дергачівської центральної районної лікарні відбувся семінар з питань моніторінгу побічної дії лікарських засобів. Участь у медраді брали заступник директора Департаменту – начальник управління медичної та фармацевтичної діяльності Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Галина Сіроштан, керівники лікувальних закладів та їх структурних підрозділів, лікарі та медичні сестри, голова Дергачівської райдержадміністрації Андрій Руденко та заступник голови Дергачівської райради Вячеслав Желтобрюх.           

                        

2014-01-28

Про це йшлася мова під час робочої наради заступника голови райдержадміністрації Катерини Каратаєвої за участю представників бізнес-структур з питання створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу. Захід проходив у рамках реалізації  завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу. 

2014-01-28

На брифінгу голова облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що у випадку, якщо буде переформатовано уряд і туди увійдуть представники опозиції, можливості спільної роботи столиці та регіону обов'язково будуть знайдені.

2014-01-28

Відповідно до пункту 3 розділу ІІ. «Перехідні та прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» (далі – Закон про внесення змін), прийнятого Верховною Радою України 16.01.2014 № 721-VІІ, громадські об'єднання, а також відокремлені підрозділи іноземних неурядових організацій, які на день набрання чинності цим Законом  отримують кошти чи інше майно з іноземних джерел та беруть участь у політичній діяльності, яка здійснюється на території України, зобов'язані протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом здійснити дії, необхідні для набуття ними статусу громадського об'єднання, яке виконує функції іноземного агента, а також дії, необхідні для приведення найменування у відповідність до вимог Закону про внесення змін. 

2014-01-28

Про це сьогодні під час наради з реалізації у регіоні завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

2014-01-27

18 шкільних редакторів  представляли 18 загальноосвітніх навчальних закладів району. Приємною несподіванкою для редакторів шкільних медіа стала присутність і особиста участь однієї з найулюбленішої газети для педагогічного загалу району «Вісті Дергачівщини», яку очолює  фахівець  в галузі журналістики Віталій Гришин.

 

 


Подождите...