Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 54

2019-12-02

Ваучер на навчання можуть отримати безкоштовно певні категорії громадян за такими вимогами:
ДЛЯ ОСІБ ВІКОМ СТАРШЕ 45 РОКІВ:
- вік старше 45 років; страховий стаж – не менше 15 років; маєте професійно-технічну або вищу освіту; не досягли пенсійного віку; не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітний; не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок Фонду; не отримували ваучер.
ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ:
- не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні; для Вас відсутня підходяща робота; не досягли пенсійного віку; маєте професійно-технічну або вищу освіту; не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок Фонду; не отримували ваучер.

2019-12-02

Управління праці та соціального захисту населення Дергачіської районної державної адміністрації доводить до відома учасників АТО,ООС, що у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 179 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених в запас або відставку)».
Професійне навчання учасників АТО, ООС здійснюється за денною, вечірньою (змінною), очно-заочною, дистанційною, екстернатною формами навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

2019-11-29

Шановні мешканці Малоданилівської селищної ради, повідомляємо Вам, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості розміщення на ній об'єктів індивідуального садівництва за межами населених пунктів на території Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області».
Замовник: Дергачівська районна державна адміністрація» (далі – ДПТ).

2019-11-29

Шановні мешканці Малоданилівської селищної ради, повідомляємо Вам, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення можливості розміщення на ній спортивно-оздоровчого комплексу з готелем, гостьовими будинками і рестораном за межами населених пунктів на території Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області».

2019-11-27

27 листопада голова ХОДА поспілкувався з керівниками 19-ти об'єднаних територіальних громад Харківщини.
На початку зустрічі Олексій Кучер відзначив, що наразі за показниками об'єднання громад Харківська область пасе задніх в Україні. На рівні з нашим регіоном - ситуація в Луганській, Донецькій та Закарпатській областях. Голова ХОДА сказав, що знає про проблеми в комунікації регіональної влади та керівництва ОТГ. Відповідна інформація надходить з районів та від підлеглих.
https://kharkivoda.gov.ua/news/101106   

2019-11-27

27 листопада під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської відбулося засідання комісії з питань призначення населенню житлових субсидій, надання пільг та державної соціальної допомоги.
Комісією було розглянуто 153 заяви та прийнято відповідні рішення, а саме: призначити субсидію 140 сім'ям, відмовити у призначенні житлової субсидії 13 сім'ям.

2019-11-26

Запрошуємо усіх бажаючих прийняти участь у семінарі який відбудеться 27 листопада 2019 року о 10.00 в залі засідань Дергачівської райдержадміністрації (м. Дергачі майдан Перемоги 5А) за участю фахівців Слобожанського управління  ГУ ДПС у Харківській області та Об'єднання  промисловців і підприємців Харківської області-регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації «Український  союз промисловців і підприємців».
 У ході семінару будуть розглянуті питання:
- податкова звітність;
- актуальні новини  законодавства у податковій та трудовій сферах;
- особливості оподаткування  землі та нерухомого майна;
- про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері  торгівлі, громадського харчування та послуг;
- про проведення  перевірок у сфері  господарської діяльності  суб'єктів підприємництва;
- оподаткування підакцизних товарів;
-  про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

2019-11-25

22 листопада в Харкові обговорюють питання змін у земельному законодавстві.
Наш регіон приймає Земельний форум. Серед спікерів заходу - керівництво Мінекономрозвитку, представник Президента України по земельних питаннях, експерти й науковці та, звичайно, аграрії області.
«Ідея дуже проста: розказати про шляхи реалізації земельної реформи, - пояснює заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький. - Вони націлені на досягнення трьох основних цілей. Надати можливість повноцінного розпорядження власності українцям. Надати імпульс новій хвилі економічного розвитку аграрного сектору. Забезпечити можливість наявним господарям, фермерам, аграріям далі працювати на їхній землі в рамках оренди, викуповувати ці землі та розвивати свій бізнес».

https://kharkivoda.gov.ua/video/101058 

2019-11-25

Такі дані навів під час Земельного форуму в Харкові Уповноважений Президента України по земельних питаннях Роман Лещенко.
Дискусія щодо змін до земельного законодавства розгорнулася в Харкові 22 листопада. Її учасниками стали аграрії, експерти, науковці, а також керівництво Мінекономрозвитку й представник Президента України по земельних питаннях.
«Враховуючи, що 4 грудня в нас заплановані парламентські слухання в контексті саме земельної реформи, для нас дуже важливо почути думку Харківського регіону, де є дуже багато аграріїв та різного роду виробництв природного типу, - відзначив Уповноважений Президента України по земельних питаннях Роман Лещенко. - Ми сьогодні націлені максимально почути думку кожного з таких суб'єктів для того, щоб ми напрацювали консолідовану позицію».

2019-11-25

25 листопада в районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської за участю голови районної ради Геннадія Лазарєва відбулася розширена апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, служб району, громадських організацій, сільськими, селищними, в.о. міського головами.
В ході апаратної наради були розглянуті питання:
1. Про виявлені випадки захворюваності на вірусний гепатит А в Дергачівському районі та виконання плану заходів щодо профілактики захворюваності на вірусний гепатит. 
2. Про зміни в умовах надання та виплати житлових субсидій та монетизацію пільг.
3. Про підсумки розвитку агропромислового комплексу Дергачівського району за 2019 рік.
4. Про хід проведення осіннього призову громадян на строкову військову службу.

2019-11-22

Відбулося чергове засідання жіночого клубу «Відкрий для себе нові горизонти», на якому розглядались актуальні питання легальної зайнятості та соціального захисту жінок в Україні. Учасники заходу обговорювали проблемні питання, що виникають під час працевлаштування.

2019-11-21

21 листопада перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська провела особистий прийом громадян.
За вирішенням земельних та соціальних питань до першого заступника голови райдержадміністрації звернулися мешканці м. Дергачі та смт Пересічне.
Так, житель Пересічанської селищної ради звернувся за роз'ясненням щодо розпаювання земель колишнього радгоспу ім. Щорса.
Також на прийом звернулася родина дитячого будинку сімейного типу за допомогою у вигляді сільськогосподарської продукції для утримання підсобного господарства.
Питання, озвучені під час прийому громадян, Інна Гаплєвська пообіцяла вивчити і надати всю можливу допомогу у межах повноважень районної державної адміністрації.

2019-11-21

21 листопада делегація Дергачівського району на чолі з першим заступником голови райдержадміністрації Інна Гаплєвська взяла участь в урочистостях з нагоди святкування Дня працівників сільського господарства, які відбулися у Харківській обласній філармонії.
Кращі працівники агропромислового комплексу району відзначені нагородами:

2019-11-15

З гарним настроєм аграрії району підійшли до свого професійного свята – Дня працівників сільського господарства, яке відзначається щорічно у третю неділю листопада.
За попередніми розрахунками, виробництво валової продукції сільського господарства по сільськогосподарських підприємствах Дергачівського району у 2019 році зросте на 65 % до рівня 2018 року, в т.ч. виробництво продукції рослинництва - на 39 %, тваринницької продукції – у 4 рази. 

2019-11-15

Сердечно вітаємо Вас із професійним святом – Днем працівників сільського господарства, що увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік. Саме він переконливо доводить спроможність і вміння трудівників нашої галузі гідно виходити зі складних, почасти непередбачуваних ситуацій.
Завдяки мудрості та досвідченості аграріїв живе наша українська нива.
Бажаємо Вам наснаги у роботі та достатку у домі, радісних світанків та щасливих днів, впевненості у майбутньому і оптимізму повсякчас

.

Відділ агропромислового розвитку
Дергачівської райдержадміністрації


Подождите...