Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Відкриття нової програми бізнес стажування для фахівців з України за напрямом «Охорона здоров’я: Управління клініками»

Рада голів державних адміністрацій у рамках співпраці з Американською Комерційною Службою Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні і Програмою SABIT, яку спонсорує Міністерство Торгівлі США, інформує про відкриття нової програми бізнес стажування для фахівців з України за напрямом «Охорона здоров'я: Управління клініками».
Термін стажування у США: з 31 березня до 21 квітня 2018 року.

Звертаємо увагу! Анкети на конкурс щодо участі у Програмі стажування приймаються до кінця дня 15 лютого 2018 року.
Для участі у Програмі стажування запрошуються (лише фахівці приватних закладів):
• Головні лікарі, керівники та власники приватних медичних закладів;

• Керуючі приватних медичних закладів, що працюють у різних відділах (менеджмент, HR, закупки, постачання і т.і.);
• Фахівці приватних клінік та діагностичних медичних закладів;
• Фахівці, що займаються телемедициною та покращенням якості медичних послуг;
• Представники медичних асоціацій.
У програмі будуть приймати участь  компанії з України, Молдови, Росії, Азербайджану, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменії, Узбекистану.
Вимоги до кандидатів:
• Технічна підготовка та відповідний досвід роботи у сфері управління клінікою;

 Мінімум 3 роки досвіду на керівний посаді (управління середньої та вищої ланки, особи, що приймають управлінські рішення у своїй компанії або установі).
• Володіння англійською мовою не є обов'язковим.
Розгляд і відбір кандидатів на участь у Програмі буде проводити Міністерство торгівлі США. Остаточне рішення щодо складу учасників приймає Програма САБІТ у Вашингтоні.
Стажування фінансується Міністерством торгівлі США:  Програма САБІТ покриває учасникам витрати, пов'язані з перельотом з Києва до США і назад; проживання, програму навчання, послуги перекладачів у робочі години; медичне страхування на випадок непередбаченої необхідності і невелику стипендію, що компенсує частину витрат на харчування та інші витрати.
Мета програми – знайомство з американською системою приватного амбулаторного обслуговування.

Приблизна програма стажування: Групове тритижневе стажування почнеться з тижня теоретичних занять, до яких можуть входити семінари з нормативів, законодавства, стандартів, сертифікації,  розроблення бізнес планів, міжкультурних комунікацій, перемовин та управління, як для бізнесу, так і для асоціацій. Далі учасники відвідають американські компанії, що працюють в різних сферах охорони здоров'я та зустрінуться з представниками відповідних галузевих асоціацій.
Документи на конкурс:
1. Анкета з фотографією заповнена російською і англійською мовами;

2. Копія першої сторінки закордонного паспорту (з анкетними даними);
3. Лист рекомендація (російською і англійською мовами).
Лист рекомендація має бути підписаний керівником компанії і повинен мати опис посадових обов'язків кандидата програми на даний час, та згоду на участь у програмі у наведені строки. Якщо кандидат на участь у програмі є директором закладу, до Анкети необхідно додати лист рекомендацію від бізнес-партнерів зі стислим описом спільних проектів.
Всі документи необхідно надіслати електронною поштою виключно на адресу: Nataliia.Shknyeyeva@trade.gov та SABIT@trade.gov , бажано одним файлом у форматі .pdf до вказаного строку. Документи у форматі .rar не приймаються.
Більш детальну інформацію про Програму, умови участі, зразок Анкети на участь, Інструкцію з заповнення Анкети можна отримати з Додатка 1.
Копія Анкети (Додаток 1) розміщена на офіційному сайті РГДА, у розділі «РГДА», підрозділ «Документи», пункт 11за гіперпосиланням:
http://glavrada.org/files/healthcare-clinics-app-2018-ru.doc.
Всі додаткові питання щодо Програми, документів, вимог участі тощо – спрямовувати до координатора програми SABIT при Посольстві Сполучених Штатів Америки у Києві Наталії Шкнеєвої за координатами:
E-mail: Nataliia.Shknyeyeva@trade.gov
Тел. + 38 044 521 5222

Мобільний: + 38 063 298 8267
Факс: +38 044 521 5430.
Заповнені Анкети, оформлені виключно відповідно до вимог Інструкції з заповнення, яка міститься в Анкеті, надсилати за вказаними координатами.

Додаток: Анкета для заповнення.


Подождите...