Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Відбулося пленарне засідання чергової ХХIV сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання

24 жовтня 2017 року в залі засідань районної ради відбулося пленарне засідання чергової ХХIV сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання.
В порядку денному було розглянуто питання:
Про внесення доповнень до Регламенту роботи Дергачівської районної ради VІІ скликання, затвердженого рішенням ІV сесії Дергачівської районної ради VIІ скликання від 09 лютого 2016 року № 44-1.
Про переобрання голови постійної комісії Дергачівської районної ради VІІ скликання з питань соціально-економічного розвитку, промислової політики, планування, бюджету, фінансів та податків.
Про затвердження районної цільової Програми розвитку цивільного захисту та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації Дергачівського району на 2017 - 2019 роки (нова редакція).
Про затвердження Програми «Концепція розвитку інформаційних технологій управління Державної казначейської служби України у Дергачівському районі Харківської області на 2017 - 2019 роки».
Про внесення доповнень до Програми економічного та соціального розвитку Дергачівського району на 2017 рік, затвердженої рішенням ХV сесії районної ради VІІ скликання від 14 лютого 2017 року № 297-3.
Про внесення змін до Заходів на 2017 рік щодо виконання Програми соціального захисту населення Дергачівського району Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням позачергової ІІ сесії районної ради VІІ скликання від 15 грудня 2015 року № 23-11.
Про внесення доповнень до додатків 1, 2 на 2017 рік районної Програми підтримки організації надання соціальних послуг на 2015-2018 роки, затверджених рішенням ХII сесії районної ради VІІ скликання 13 грудня 2016 року № 257-16.
Про внесення доповнень до Програми фінансової підтримки громадської організації «Дергачівська районна спілка ветеранів АТО» Дергачівського району Харківської області на 2017 – 2020 роки, затвердженої рішенням ХV сесії районної ради VІI скликання від 14 лютого 2017 року.
Про внесення доповнень до комплексної Програми профілактики правопорушень у Дергачівському районі на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням ІV сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання 09 лютого 2016 року № 60-20.
Про внесення доповнень до Додатку 2 районної Програми підтримки розвитку архівної справи на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням позачергової ІІ сесії Дергачівської районної ради VIІ скликання 15 грудня 2015 року № 28-16.
Про внесення доповнень до Заходів Програми «Підтримка заходів щодо створення комплексного захисту інформації та матеріально-технічне забезпечення в Дергачівській районній державній адміністрації на 2017 рік», затвердженої рішенням ХVІІ сесії Дергачівської районної ради VIІ скликання 11 квітня 2017 року № 364-10.
Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 9 місяців 2017 року.
Про внесення змін до рішення ХІІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання від 13 грудня 2016 року №264-23 «Про районний бюджет на 2017 рік» (зі змінами). За основу.
Пропозиція від депутата районної ради Піддубного К.С. – кошти, які пропонуються на фінансову підтримку КП «Вісті Дергачівщини» 200,0тис.грн., спрямувати на придбання котла для  озачолопанського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний заклад» Дергачівської районної ради Харківської області.
Про внесення змін до рішення ХІІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання від 13 грудня 2016 року №264-23 «Про районний бюджет на 2017 рік» (зі змінами). В цілому.
Про хід виконання – за період з листопада 2016 року по даний час 2017 року – районної Програми «Питна вода Дергачівщини» на 2013 – 2020 роки, затвердженої рішенням ХХХVІІ сесії районної ради VI скликання від 08 жовтня 2013 року.
Про підготовку господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Дергачівського району до опалювального сезону 2017-2018 років.
Про звіт постійної комісії Дергачівської районної ради VІІ скликання з питань соціально-економічного розвитку, промислової політики, планування, бюджету, фінансів та податків.
Про звіт постійної комісії Дергачівської районної ради VІІ скликання з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, місцевого самоврядування та законності.
Про звіт постійної комісії Дергачівської районної ради VІІ скликання з гуманітарних питань, соціального захисту населення, питань засобів масової інформації та зв'язків з громадськими організаціями.
Про звіт постійної комісії Дергачівської районної ради VІІ скликання з питань спільної власності територіальних громад, будівництва, житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.
Про звіт постійної комісії Дергачівської районної ради VІІ скликання з питань аграрної політики, земельних відносин, екології та природних ресурсів.
Про проведення звітів депутатів Дергачівської районної ради VІІ скликання перед виборцями. За основу.
Пропозиція від депутата районної ради Піддубного К.С. – Провести звіти депутатів районної ради перед виборцями з 01 грудня 2017 року по 05 грудня 2017 року.
Про проведення звітів депутатів Дергачівської районної ради VІІ скликання перед виборцями. В цілому.
Про звільнення директора комунальної установи «Дергачівський районний Будинок культури», що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району Харківської області.
Про затвердження передавального Акту необоротних активів, оборотних активів та зобов'язань комунального закладу охорони здоров'я «Центр первинної медико-санітарної допомоги Дергачівського району», що переходять до правонаступника – комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Дергачівського району» безоплатно.
Про створення комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Дергачівської районної ради Харківської області.
Про внесення змін до рішення ХVІІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання від 11 квітня 2017 року № 382-30 «Про організаційно-правові заходи, пов'язані з виконанням рішення VІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання від 12 квітня 2016 року № 93-24 «Про реформування та про спосіб реформування друкованого засобу масової інформації газети «Вісті Дергачівщини» та комунального підприємства «Вісті Дергачівщини» Дергачівської районної ради Харківської області».
Про затвердження передавального Акту основних засобів, інших необоротних та оборотних активів, малоцінних та швидкозношуваних предметів комунального підприємства «Вісті Дергачівщини» Дергачівської районної ради Харківської області, що переходять безоплатно до правонаступника – товариства з обмеженою відповідальністю «Вісті Дергачівщини».
Про внесення змін до рішення ХХХ сесії Дергачівської районної ради VІ скликання від 02 квітня 2013 року №578-16 «Про створення комунального підприємства «Постачальник послуг» Дергачівської районної ради Харківської області».
Про надання згоди на закріплення, на праві оперативного управління, частини майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району Харківської області, згідно додатку.
Про надання згоди на передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району Харківської області до комунальної власності територіальної громади Слатинської селищної ради Дергачівського району Харківської області артезіанської свердловини та водопровідних мереж.
Про внесення змін до рішення ХLІ сесії Дергачівської районної ради VІ скликання від 24 січня 2014 року №775-6 «Про надання згоди комунальному підприємству «Постачальник послуг» Дергачівської районної ради Харківської області на передачу в оренду частини нежитлового приміщення Дергачівській районній державній адміністрації, розташованого за адресою: Харківська область, м. Дергачі, пл. Перемоги, 2».
Про надання згоди комунальному підприємству «Постачальник послуг» Дергачівської районної ради Харківської області на передачу Управлінню праці та соціального захисту населення Дергачівської районної державної адміністрації в оренду частини нежитлового приміщення, розташованого за адресою: пл. Перемоги, 2, м. Дергачі, Харківська область.
Про надання згоди комунальному підприємству «Постачальник послуг» Дергачівської районної ради Харківської області на передачу громадській організації «Дергачівська районна спілка ветеранів АТО» Дергачівського району Харківської області в оренду частини нежитлового приміщення, розташованого за адресою: пл. Перемоги, 2, м. Дергачі, Харківська область, та надання пільги щодо сплати орендної плати.
Про надання згоди комунальному підприємству «Постачальник послуг» Дергачівської районної ради Харківської області на передачу в оренду, на конкурсних засадах, нежитлову будівлю та майно, що знаходяться за адресою: вул. Наукова (Артема), 1, м. Дергачі, Харківська область.
Про надання згоди комунальному підприємству «Постачальник послуг» Дергачівської районної ради Харківської області на списання обладнання котельні, розташованої за адресою: вул. Леонова, 1Б, м. Дергачі, Харківська область.
Про надання згоди комунальному підприємству «Постачальник послуг» Дергачівської районної ради Харківської області на передачу в оренду, на конкурсних засадах, частини нежитлового приміщення, розташованого за адресою: вул. Леонова, 1Б, м. Дергачі, Харківська область.
Про надання згоди комунальному підприємству «Постачальник послуг» Дергачівської районної ради Харківської області на передачу в тимчасове користування основних засобів, що знаходяться за адресою: вул. Леонова, 1Б, м. Дергачі, Харківська область.
Про погодження лімітів на використання лісових ресурсів (новорічні ялинки) при заготівлі другорядних лісових матеріалів на 2017 рік.
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, яка знаходиться в постійному користуванні Державної митної служби України (4,4968 га).
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, яка знаходиться в постійному користуванні Державної митної служби України (5,2000 га).
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки державної власності із земель сільськогосподарського призначення несільськогосподарських угідь (землі під сільськогосподарськими та іншими господарськими будівлями і дворами), яка надається в оренду ТОВ «КЛОЧКИ».
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки державної власності із земель сільськогосподарського призначення несільськогосподарських угідь (землі під господарськими будівлями і дворами), яка надається в оренду ТОВ «Агро-Інвест».
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки (промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення), яка надана в оренду ПП «АЛГОЛ-2003».
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки (промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення), яка знаходиться в оренді в ПП «ЦЕФЕЙ» і суборенді ПП «АЛГОЛ-2003».
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки водного фонду, яка знаходиться у власності ФО-П Токаря Івана Васильовича.
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення сільськогосподарських угідь, невитребувані земельні частки (паї), що надаються на умовах оренди ТОВ «Агротехніка 2007».
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності в адміністративних межах Протопопівської сільської ради Дергачівського району Харківської області, за межами населених пунктів, площею 3,7039 га.
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності в адміністративних межах Протопопівської сільської ради Дергачівського району Харківської області, за межами населених пунктів, площею 6,6570 га.
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності в адміністративних межах Протопопівської сільської ради Дергачівського району Харківської області, за межами населених пунктів, площею 7,6956 га.
Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності в адміністративних межах Протопопівської сільської ради Дергачівського району Харківської області, за межами населених пунктів, площею 0,3694 га.
Про преміювання голови Дергачівської районної ради за підсумками роботи за серпень-вересень 2017 року.
Про преміювання заступника голови Дергачівської районної ради за підсумками роботи за серпень-вересень 2017 року.



Подождите...