Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Харківська область отримала золоту медаль виставки «Агро-2017»

На ХХІХ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2017», що проходила 7-10 червня у Києві, Харківщину представляли понад 70 підприємств харчової та переробної промисловості.
У день відкриття експозиції представники нашого регіону провели «День Харківської області».
«У рамках заходу КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» та ПАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» провели дегустацію продукції. Спільне українсько-ізраїльське підприємство «Полюс ЛТД» прикрасило обласну експозицію шоколадно-вафельним тортом вагою 16 кг, на якому було зображено визначні місця Харківщини», - розповіли про виставку в Департаменті агропромислового розвитку ХОДА.
Серед підприємств, які взяли участь у виставці, одну з найяскравіших експозицій представили хлібозавод «Салтівський» та Салтівський м'ясокомбінат.
Цукрову галузь регіону представило підприємство «Харківцукорзбут», борошномельно-круп'яну – Новопокровський КХП, «Олімп», «Сто пудов», «Ювін», «Терра», «Техноком», хлібобулочні вироби – хлібозавод «Новобаварський», олійне виробництво – Приколотнянський ОЕЗ, Шарівський виробничий комплекс та Нововодолазький масложировий комбінат ТМ «Жирновъ», молочну галузь – підприємства «С-транс», Куп'янський молочноконсервний комбінат, «Ра-2», кондитерську – Харківська бісквітна фабрика, «Авеста» та виробничо-кондитерська група «Лісова казка». Виробництво напоїв на Харківщині презентували лікеро-горілчаний завод «PRIME», Харківський завод шампанських вин, «САН ІнБев Україна», завод «Березівські мінеральні води» та Чугуївський завод мінеральних вод.
Овочеву експозицію представляли Зміївська овочева фабрика та Інститут овочівництва і баштанництва НААН України, виробництво елітного насіння представила фірма «Сади України».
Активну участь у виставці брали Харківський м'ясокомбінат, Салтівський м'ясокомбінат, Роганський м'ясокомбінат та Державна дослідна станція птахівництва НААН України.
Також у рамках заходу було проведено спеціалізовану виставку сільськогосподарських тварин. Від Харківської області участь у виставці взяли два племінних підприємства. ДП ДГ «Гонтарівка» (Вовчанський район) експонувало три голови великої рогатої худоби м'ясної породи шароле та вісім овець породи прекос. ТОВ АФ «Подолівська» (Барвінківський район) експонувало шість голів великої рогатої худоби абердин-ангуської м'ясної породи.
За підсумками виставки Харківську область було нагороджено золотою медаллю в номінації «За краще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України».


Подождите...