Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Відбулось пленарне засідання чергової XII сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання

13 грудня 2016 року відбулося пленарне засідання ХІІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання.
В порядку денному було розглянуто 56 питань.
Одними з основних питань були:

1. Про звіт голови районної ради про свою діяльність.
2. Про дострокове припинення повноважень депутата Дергачівської районної ради.
3. Про затвердження Програми стимулювання об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Дергачівського району до впровадження енергоефективних технологій на 2017 – 2020 роки.
4. Про затвердження Порядку використання коштів районного бюджету, передбачених на реалізацію Програми відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Дергачівського району на впровадження енергозберігаючих заходів, на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням ІХ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання від 19 липня 2016 року №130-8.
5. Про затвердження районної Програми соціально-економічного та культурного розвитку регіону (заходи по призову молоді) Дергачівського районного військового комісаріату на 2017 рік.
6. Про внесення доповнень до районної Програми «Територіальна оборона», затвердженої рішенням ІV сесії районної ради VІІ скликання від 09 лютого 2016 року № 55-15.
7. Про внесення доповнень до Програми економічного та соціального розвитку Дергачівського району на 2016 рік, затвердженої рішенням ІV сесії районної ради VІІ скликання від 09 лютого 2016 року № 51-11.
8. Про внесення доповнень до Програми соціального захисту населення Дергачівського району Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням позачергової ІІ сесії районної ради VІІ скликання від 15 грудня 2015 року № 23-11 (п.7.7).
9. Про затвердження на 2017 рік Заходів щодо виконання Програми соціального захисту населення Дергачівського району Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням позачергової ІІ сесії Дергачівської районної ради VIІ скликання 15 грудня 2015 року № 23-11.
10. Про затвердження на 2017 рік додатків 1, 2, 3 до районної Програми підтримки організації надання соціальних послуг на 2015-2018 роки, затвердженої рішенням XLVIII сесії районної ради VІ скликання 24 лютого 2015 року № 964-5.
11. Про затвердження Програми запобігання та ліквідації африканської чуми свиней та інших хвороб тварин в Дергачівському районі на 2016-2017 роки.
12. Про затвердження ПОЛОЖЕННЯ про преміювання педагогічних працівників, які підготували переможців і призерів обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів (у новій редакції).
13. Про затвердження ПОЛОЖЕННЯ про порядок призначення стипендії «Кращий учень навчального закладу» Дергачівського району Харківської області (у новій редакції).
14. Про встановлення вартості харчування дітей у навчальних закладах, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району, у 2017 році.
15. Про внесення змін до рішення позачергової ІІІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання від 22 грудня 2015 року № 42-2 «Про районний бюджет на 2016 рік» (зі змінами).
16. Про затвердження видатків, проведених із резервного фонду районного бюджету за 2016 рік.
17. Про затвердження районного бюджету на 2017 рік.
18. Про затвердження плану роботи Дергачівської районної ради на 2017 рік.
19. Про затвердження списку присяжних Дергачівського районного суду Харківської області.
20. Про затвердження Статуту Дергачівської дитячо-юнацької кінно-спортивної школи (нова редакція), що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міста Дергачівського району Харківської області.
21. Про хід виконання рішення позачергової VІІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання від 21 квітня 2016 року № 118-5 «Про створення тимчасової контрольної комісії Дергачівської районної ради щодо вивчення питання організації харчування та інших проблемних питань відділу освіти Дергачівської райдержадміністрації».
22. Про погодження лімітів на використання лісових ресурсів (новорічні ялинки) при заготівлі другорядних лісових матеріалів на 2016 рік.
Заслухана інформація про хід виконання районних програм та інші комунальні, гуманітарні та земельні питання.

Відповідно до розпоряджень Харківської облдержадміністрації від 04.11.2016 р. № 506, від 02.12.2016 № 560, розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.11.2016 р. № 823-р, рішення сесії Харківської обласної ради від 08.12.2016 року внесені зміни до обсягу субвенцій з державного бюджету під фактично проведені нарахування, а саме:
– збільшено субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу на 6407,87 тис.грн.;
– збільшено субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 257,873тис.грн.;
– зменшено субвенцію на пільги та субсидії з оплати житлово-комунальних послуг на 15321,4 тис.грн. ;
– збільшено субвенція на надання пільг та житлових субсидій на придбання твердого палива на 44,5 тис.грн.
Збільшено субвенцію на відшкодування вартості препаратів інсуліну та десмопресину під час забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет через аптечні підприємства всіх форм власності на 500,0 тис.грн. та зменшено субвенція на проведення пільгового зубопротезування інвалідів війни на 27,0тис.грн.
Надана пропозиція від головних розпорядників – КЗОЗ „Дергачівська центральна районна лікарня”, КЗОЗ „Центр первинної медико-санітарної допомоги”, районного відділу культури, Терцентру, Центру соціальних служб для молоді, Відділу освіти та УПЗСН про перерозподіл видатків в межах річних призначень. В тому числі:
По КЗОЗ „ДЦРЛ” зекономлено всього 1029,0 тис.грн., в тому числі зарплата (вакансії) 1029,0 тис.грн., пропонується спрямувати :

На поточний ремонт Двурічнокутянської АЗПСМ та Мануїлівського ФаПу (через КЗОЗ „ЦПМСД”) 160,0
канцгоспвидатки (в т.ч.бланки 98,0) 98,0
медикаменти 169,15
поточний ремонт медобладнання 99,0, монтаж локальних мереж 30,0 129,0
придбання медобладнання 119,85
придбання комп'ютерів 77,0
придбання холодильника 66,0
пільгове зубопротезування 50,0

По КЗОЗ „Центр первинної медико-санітарної допомоги”, зекономлено всього 188,889 тис.грн., в тому числі: придбання лічильника теплової енергії для Солоницівської АЗПСМ 8,99 тис.грн., придбання кардіографів 3,01 тис.грн., оплата за воду 10,5 тис.грн., за електроенергію 80,0 тис.грн., за газ 80,0 тис.грн., за вугілля 0,1 тис.грн., за навчання спеціалістів 5,24 тис.грн., за сплату податків 1,049 тис.грн.

Пропонується спрямувати:
придбання сухожарових шаф 12,0
Зарплата з нарахуваннями 126,889
канцгоспвидатки 10,0
каппридбання 40,0

По районному відділу культури зекономлено всього 36,6 тис.грн., в тому числі: придбання канцгоспвидатків 4,6 тис.грн., оплата за тепло 25,0тис.грн., за воду 7,0 тис.грн. Пропонується спрямувати:
інші поточні видатки (оформлення новорічної ялинки) 15,0
придбання комп'ютерів для бібліотеки 21,6

По ЦССМ зекономлено всього 11,136 тис.грн., в тому числі: оплата за тепло 5,7 тис.грн., за воду 0,05 тис.грн., за газ 5,389 тис.грн. Пропонується спрямувати:
електроенергія 3,0
прибання запчастин та бензину для службового авто 8,136

По Терцентру зекономлено всього 172,382 тис.грн., в тому числі: нарахування на оплату праці (зміна ставки з 36,3 до 22%) 53,002 тис.грн., канцгоспвидаки 103,49 тис.грн., оплата за газ 11,373 тис.грн., інші поточні видатки 4,517 тис.грн. Пропонується спрямувати всього 24,492 тис.грн.:
придбання газового котла АОГВ-50Е 24,492

Кошти в сумі 147,89 тис.грн. пропонуються до зменшення.
По Відділу освіти зекономлено всього 1312,571 тис.грн., в тому числі: харчування 926,0 тис.грн, оплата праці та нарахування на оплату праці 286,1тис.грн., ремонт покрівлі в Солоницівській гімназії № 3 – 75,0 тис.грн., інші поточні видатки 25,5 тис.грн. Пропонується спрямувати:
– на заробітну плату по загальноосвітніх школах 957,7 тис.грн.; та заробітну плату по методкабінету 37,7 тис.грн. та нарахування на оплату праці по ДЮСШа 9,4 тис.грн.;
– оплату енергоносіїв по БДЮТу 3,0 тис.грн.;
– для поточного ремонту аварійного ганку Дергачівської гімназії №3 та підлоги коридору Двурічнокутянської ЗОШ 105,4 тис.грн.;
– на придбання комп'ютерів для шкіл на суму 90,0 тис.грн. (Дергачівська гімназія №3, Дергачівська НВК „ЗОШ-ДЗ”, Малоданилівський ліцей, Солоницівські гімназія та ЗОШ № 2, Козачолопанського, Р-Лозівського, Токарівського, Безруківського НВК), та комп'ютерів для відділу освіти на 11,37 тис.грн.;
– на госпвидатки та оплату за відрядження для установ освіти 74,4 тис.грн.;
– на утримання господарчої групи 23,6 тис.грн.

По УПСЗН пропонується провести перерозподіл за рахунок залишку коштів по заходах „Програми соціального захисту населення” в сумі 37,5тис.грн. (позначення знаками доступності 30,0 тис.грн., виготовлення бланків посвідчень для багатодітних сімей 7,5 тис.грн.), не використаної матеріальної допомоги учасникам ЧАЕС 2,0 тис.грн., та не використаних коштів на оплату за електроенергію в сумі 14,0 тис.грн. та навчання спеціалістів тендерного комітету 0,5 тис.грн. програми Підтримки організації надання соціальних послуг, всього на суму 54,0 тис.грн. і спрямувати ці кошти на придбання комп'ютерної техніки для організації нарахування пільг та житлових субсидій по програмі Підтримки організації надання соціальних послуг.
По районних програмах, всього зекономлено 1567,165 тис.грн., в тому числі:
– Районна програма розвитку цивільного захисту 120,6 тис.грн.;
– Районна програма економічного і соціального розвитку Дергачівського району на 2016 рік – 435,614 тис.грн.;
– Районна програма забезпечення безпеки дорожнього руху в Дергачівському районі на 2016 рік – 1000,0 тис.грн.;
– Районна програма соціального захисту населення (заходи по терцентру) – 10,951 тис.грн.
За рахунок вивільнених коштів пропонується виділити 30,0 тис.грн. субвенції Ч.Лозівській сільській раді для придбання музапаратури для клубу та 140,0 тис.грн. на виконання заходів районної програми „Територіальна оборона на 2016 рік”.
Пропонуються до зменшення видатки, що були передбачені як субвенції обласному бюджету для надання фінансової підтримки ХОКП „Дирекція розвитку інфраструктури території” на придбання котла для котельні за адресою с.Солоницівка, вул. Щорса 1, в сумі 195,0 тис.грн, що не були прийняті обласним бюджетом.



Подождите...