Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Людмила Гладир: Станом на 1 березня 2014 року заборгованість до фонду по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування складає 1074,5 тис. грн.

Про це начальник управління Пенсійного фонду України в Дергачівському районі Людмила Гладир під час засідання колегії райдержадміністрації. За її інформацією, структура загального боргу є такою: борг платників, щодо яких порушено справу про банкрутство або визнано банкрутом - 670,5 тис.грн., дієвий статус боргу - 171,8 тис. грн., безнадійний статус боргу - 232,2 тис.грн. Найбільшими боржниками по страхових внесках є: підприємство Курязької виховної колонії - 227,4 тис.грн.; TOB „Навчальний друк" - 98,0 тис.грн.; Курязька виховна колонія - 62,0 тис.грн.; 1111 „Пріком" - 4,8 тис.грн.; TOB „Харківавтоленд" - 4,3 тис.грн.; приватне виробничо-комерційне підприємство „Політехком" - 3,1 тис.грн.; Дергачівське районне державне радіомовлення - 0,5 тис. грн.

Станом на 01.03.2014 року на обліку в управлінні Пенсійного фонду в Дергачівському районі знаходиться 27661 пенсіонер. Середній розмір пенсії становить 1362 грн. 45 коп. і збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 4,2%.

Із загального числа пенсіонерів одержують пенсію: за віком - 22768 чол., по інвалідності - 3192 чол., за вислугу років - 427 чол., по втраті годувальника -1024 чол., соціальні пенсії - 249 чол., довічне утримання суддів-1 чол.


26506 пенсіонерів (95,8%) отримують пенсію вище прожиткового мінімуму, 174 (0,6%) - нижче прожиткового мінімуму, в розмірі прожиткового мінімуму отримує пенсію 981 пенсіонер (3,6%).

Протягом 2013 року призначено 1256 пенсійних справ, проведено 1582 поточних перерахунки пенсій. З початку 2014 року призначено 211 пенсійних справ, проведено 191 поточний перерахунок.

Протягом 2013 року спеціалістами відділу прийнято 9201 громадянина. З початку 2014 року прийнято 1472 громадянина.

В управлінні працює телефон „гарячої лінії", за яким надано 244 консультації у 2013 році та 67 консультацій з початку 2014 року.

Протягом 2013 року розглянуто та в установлені терміни надано вичерпні відповіді на 294 письмових звернення громадян, з початку 2014 року - на 38 звернень.

Прийом громадян спеціалістами управління проводиться щоденно з 8-00 до 16-45 в громадській приймальні. В управлінні також можна отримати потрібну інформацію на стендах, де висвітлюються основні принципи пенсійного забезпечення та повідомляється про всі зміни в законодавстві.

В управлінні постійно проводиться робота з попередньої оцінки документів для призначення пенсій. Для цього управління взаємодіє з підприємствами не лише Дергачівського району, а й міста Харкова з метою виявлення осіб, які набудуть право на пенсію найближчим часом. їм надсилаються роз'яснення з переліком документів, необхідних для призначення пенсії та запрошення до управління. Документи попередньо розглядаються спеціалістами управління з метою виявлення таких, що потребують дооформлення та надання запитів до відповідних установ для їх уточнення.

З початку 2014 року в управлінні проводиться робота з підготовки документів для призначення пенсії майбутнім пенсіонерам (проводиться правова оцінка документів, у разі необхідності направляються запити до підприємств та установ держав СНД). Всього в 2013 році було направлено 237 запитів, з них 48 до Російської Федерації та країн СНД.

У зв'язку з некоректним заповненням трудових книжок у деяких пенсіонерів виникають проблеми з підтвердженням трудового стажу, у зв'язку з чим почастішали випадки звернення громадян до суду для встановлення факту роботи, протягом 2013 року було розглянуто 22 судових позови, протягом 2014 року - 2 позови.

У зв'язку з ліквідацією підприємств громадяни втрачають можливість підтвердити особливий характер виконуваних робіт. Управлінням забезпечується своєчасна підготовка документів на розгляд комісії з питань підтвердження стажу на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років при головному управління Пенсійного фонду. Протягом 2013 року для цього підготовлено 16 пакетів документів, з початку 2014 року - 2 пакети документів.

Постійно ведеться робота по виявленню пенсіонерів, які працевлаштувались та не повідомили про це до управління, що призвело до переплати пенсій. Протягом 2013 року виявлено 190 прихованих фактів працевлаштування, що призвело до переплати пенсії на суму 158 тис.грн., які утримуються з пенсіонерів відповідно до статті 50 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Починаючи з січня 2014 року спостерігається процес зменшення випадків переходу пенсіонерів до банківських установ для отримання поточної пенсії. Так, станом на 01.01.2014 в управлінні Пенсійного фонду в Дергачівському районі було зареєстровано 14268 отримувачів пенсії через банківські установи, або 52% від загальної кількості отримувачів. Лише за 2 місяці поточного року контингент отримувачів у банківських установах зменшився на 246 чоловік. Загальна кількість пенсіонерів, які виявили бажання отримувати кошти через поштове відділення за місцем проживання на березень 2014 року становить 13570 чол.

Спостерігається тенденція збільшення кількості випадків переходу отримувачів до поштових відділень у зв'язку із закриттям декількох банківських установ. Так, із загальної кількості заяв на нове призначення пенсії в лютому 2014 року (105 штук), виявив бажання отримувати пенсію через поштове відділення 61 чоловік, або 58%.

Виплата пенсій в районі проводиться своєчасно.

З набранням чинності Законів України «Про внесення змін в Податковий кодекс України в зв'язку з проведенням адміністративної реформи» та «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України в зв'язку з проведенням адміністративної реформи» ведення Державного реєстру страхувальників покладено на органи Міністерства доходів і зборів України. Проте органи Пенсійного фонду отримують актуальну інформацію про страхувальників. З метою забезпечення отримання необхідної інформації щодо реєстрації фізичної особи як підприємця станом на 01.03.2014 року надано 491 довідку.

З метою забезпечення виконання завдань постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження порядку видачі та зразка свідоцтва про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" постійно проводиться формування і видача свідоцтв про загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Станом на 01.03.2014 року до управління надійшло 20229 виготовлених свідоцтв, 19349 свідоцтв видано застрахованим особам, 244 страхових свідоцтва знаходиться на тимчасовому зберіганні.

З метою забезпечення надання роботодавцям та населенню електронних послуг у Пенсійному фонді станом на 01.03.2014 року управлінням прийнято 25 заяв на реєстрацію користувачів ВЕБ-порталу.

Робота з поліпшення пенсійного забезпечення в районі продовжується, питання нарахування та виплати пенсії знаходиться під постійним контролем районної державної адміністрації.



Подождите...